Sport 2019. szeptember 15. 15:00

Cegléden győzött az Astra

Cegléden győzött az Astra
Az U19-es Dél-Keleti csoportban versenyző Astra a második fordulóban Cegléden lépett pályára. A következő fordulóban, szeptember 21-én szombaton 11 órakor a Honvéd Sporttelepen várják a szurkolókat.

Abonyi Péter vezetőedző beszámolója a mérkőzésről: - Második mérkőzésünkön kicsit álmosan kezdett a csapat, annak ellenére, hogy a 2. percben már vezetést is szereztünk Dobák Szabina góljával. A tompa kezdésnek köszönhetően a 4. percben egyenlített az ellenfél, valamint a játékvezetők óriási hibájának köszönhetően a 18. percben a vezetést is megszerezte. Az első félidő derekán kezdtük átvenni mérkőzés irányítását, amikor Czinege Eszter cselezte be magát az ellenfél büntetőterületén belülre, ahonnan higgadtan helyezte el a labdát a kapus mellett, és ezzel a góllal egalizált. Főleg az ellenfél térfelén folyt a játék, viszont kontrából veszélyes helyzeteket teremtve több gólszerzési lehetőség is volt a Ceglédi oldalról. A félidőre döntetlennel vonultak a csapatok.

A második félidőre feljavult a játékunk, nem hagytunk annyi teret az ellenfél játékosainak, és szinte végig az ő térfelükön tudtuk tartani a labdát. Több helyzet is adódott a csapat előtt, amelyek sorra kimaradtak, köztük egy büntetőt is sikerült elhibázni..   Érett a gól, amelyre a 59. percig kellett várni, Dobák Szabina kapott nagyszerű labdát a tizenhatoson belül, melyet laposan a kapus mellett lőtt a hálóba, és ezzel megszerezte a vezetést, illetve második gólját a mérkőzésen. Az ellenfél már nem tudott ritmust váltani, így komolyabb változás nem állt be a játék végéig. Csapatunk megérdemelten nyert egy szoros mérkőzésen, ahol végig küzdve, helyenként tetszetős játékkal, a második félidőre harciasságban, és felnőve az ellenfélhez tudta megszerezni a három pontot. Gratulálok a lányoknak!

Gólszerzők: Dobák Szabina (2), Czinege Eszter

 

Kövessen minket a Facebookon is!