Kultúra 2019. szeptember 20. 07:30

Életre kelt a Fürdőszálló szelleme

Képgaléria
Életre kelt a Fürdőszálló szelleme
A Fürdőszálló szelleme címmel rendhagyó zenés-táncos előadás debütált a napokban a félegyházi közönség előtt. A Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében bemutatott produkciót Kasztel Antal, a kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium pedagógusa írta és rendezte, és a Padkaporos Néptáncegyüttes tagjai és azok szülei adták elő.

A darab színpadra állításában közreműködött Kátai Tibor, a Padkaporos Táncegyüttes néptáncoktatója, valamint Papp Nóra és Keserű Benedek táncosok. A dalokat Tarjányiné Lencsi tanította be a szereplőknek, Csík János magántanítványa, Szikszai Patrik és társai pedig zenélnek az előadáson.

A darab alapjául szolgáló szerelmi történet két idősíkban játszódik. A napjainkban zajló zenetábori hangulatot Kátai Tibor, a néptáncegyüttes vezetője és néptáncosai teremtették meg. A huncut, cserfes diákokat az esti szalonnasütést követően ágyba parancsolja a tábor vezetője, de ők inkább a felfedezés izgalmát választják. Az elképzelt helyszínen éjjel, a sötétségbe burkolózva néhány gyerek felfedezőtúrára indult, amikor megszólal egy hang. A Fürdőszálló szelleméé, aki egy elfeledett szerelmi történet kellős közepére repíti a táncosokat: Padkaporos megye Pitypang falujába. Az események a századforduló környékén zajlanak tovább, egy olyan korban, amikor szerelem helyett a hatalom és a pénz határozza meg a párválasztást.

Hogy beteljesül-e a szomorú menyasszony és a tehetős fiú frigye, és hogy miként záródik a táborozók története, azt nem áruljuk el. Győződjön meg róla mindenki saját maga, a Fürdőszálló szelleme egy jövőbeni bemutatóján!

V. B.


Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!