Sport 2014. augusztus 26. 16:15

Ismét oktatják a Tai Chi-t Kiskunfélegyházán

Ismét oktatják a Tai Chi-t Kiskunfélegyházán
Hosszú előkészületek után újra megvalósult a Tai Chi oktatása Félegyházán. Az edzéseket Csenki Tamás szervezte meg, a heti 2*2 órás kurzusokra folyamatosan várják a jelentkezőket. Az oktatásokat Nagy Ferenc vezeti, aki e tárgyban diplomázott.


A Tai Chiban a mozdulatok megtanulása és a mögöttes tartalom megértése energiát, türelmet és időt kíván. Csak ennek kellő ráfordításával mutatja meg gyümölcsét. Sokan az egészségmegőrző hatása miatt ismerik, viszont ez egy kis szelete az egész rendszernek. Az edzések úgy vannak felépítve, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző részt. A Dao Yin, a „kínai jóga” elemeitől, ami az ízületek mozgékonyságát javítja, egészen a harcművészeti elemekig, ami önvédelmi fogásokat tartalmaz, minden érintve van. Mivel a Chen stílusú Tai Chi dinamikus elemeket is magában foglal, így fiataloknak is ajánlott. Az idegrendszerre kiemelten jó hatással van, amire, mondjuk ki nyugodtan, ebben a rohanó világban nagy szükségünk van.
 

Remélem sikerül minél több embert megnyerni ennek a „sportnak”, megmutatni milyen érzés kialakítani az egyensúlyt magunkban és abban élni.

Kövessen minket a Facebookon is!