Helyi hírek 2019. szeptember 17. 16:00

Újabb határokon átnyúló találkozó

Újabb határokon átnyúló találkozó
A szeptember elején megrendezett Libafesztivál – műsorban nem szereplő – igen jól sikerült mozzanata volt az aradi és félegyházi nyugdíjasok közös programja.

Az aradi magyar majális után most ezen az egész várost megmozgató rendezvényen szórakoztak együtt a két város nyugdíjasainak képviselői. Az itteni találkozó megszervezését – a városi Nyugdíjas Klubok Egyesületének támogatásával – a Kossuthosok Klubja vállalta magára, és a feladat megvalósítása a lehető legjobban sikerült.

Az időjárási előrejelzések okán a közös program java része a Szakmaközi Művelődési Ház udvarára és egyik termébe lett időzítve –szerencsére –, mert így a kora délutáni felhőszakadás nemhogy rontotta volna, de még fokozta is a nagy, együtt nótázásba csúcsosodó közös ebéd jó hangulatát, hisz ha nem esik az eső, a betervezett múzeumlátogatás alatt nyilván nem lehetett volna meghitten beszélgetni (például az ez utáni közös programokról), dalolászni pedig végképp nem. A délelőtt folyamán volt lehetőség a városnézésre meg a Petőfi Emlékház és a Libafesztivál néhány programjának megtekintésére is.

Nagy megtiszteltetésnek éreztük, hogy zsúfolt programja ellenére a közös ebéden megjelent Csányi József polgármester úr is, aki az alkalomhoz illő, rövid beszédében biztosította a jelenlevőket arról, hogy – az adott lehetőségek keretében – a továbbiakban is támogatja a két város nyugdíjasainak szépen fejlődő, határokkal nem törődő kapcsolatát.

A rendkívül finom bográcsos elfogyasztása előtt – többek között – a helyiek nevében Szurmikné Emma klubvezető és Juhász István elnök tartott köszöntőt, az aradiak részéről pedig a népszerű idegenvezető, Erdélyi István köszönte meg a rendkívül szívélyes fogadtatást.

Piroska Katalin

 

Kövessen minket a Facebookon is!