Helyi hírek 2014. augusztus 25. 21:45

Megérkeztek a gólyák a Szent Benedek Iskolába

Képgaléria
Megérkeztek a gólyák a Szent Benedek Iskolába
A tanév kezdetéig ugyan hátra van még néhány nap, a Szent Benedek Szakképző Iskola leendő első évfolyamos diákjai azonban hétfőn már birtokba vették az intézmény tantermeit, tornatermét és kollégiumát. No persze nem annyira szorgalmasak, hogy máris a matematika, fizika és egyéb tudományok tanulmányozásához kezdjenek. A gólyatáborban három napon keresztül megismerkednek egymással, tanáraikkal és azzal a környezettel, ahol szeptembertől néhány éven keresztül mindennapjaikat töltik.

Az első napon játékos foglalkozások, sportversenyek várták a gólyákat. Kedden a Tőserdőbe látogatnak leendő tanáraikkal közösen, ahol lehetőség lesz kirándulásra, fürdésre, a vállalkozó szellemű újoncoknak pedig a kalandpark felfedezésére is.

A kilencedik évfolyamos diákok közül szinte senki nem hiányzik a gólyatáborból – mondta el Rokolya Csaba igazgató. A pedagógusok is teljes létszámmal fogadták az új tanulókat, hogy megismerjék őket és megismertessék magukat. Fontos a játékos találkozás, ismerkedés azért is, mert ez elősegítheti, hogy a kemény tanulást, munkát kívánó hétköznapok is oldottabb hangulatban teljenek.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!