Program 2019. szeptember 19. 14:30

A Magyar Dráma Napja

A Magyar Dráma Napja
Felolvasóestet tart szeptember 20-án, pénteken 17 órakor a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola színjáték tanszaka az intézmény 3. emeleti dísztermében, a Batthyány utca 12-18. szám alatt. Ezen a napon a magyar színházak is különféle programokat, rendezvényeket, előadásokat szerveznek, hogy ezekkel is népszerűsítsék a magyar drámát.

Program:

Reneszánsz táncok - zenél az iskola tanári furulya együttese: Laczkó Andrea, Takács Gábor, Benedek Péter, Magyari-Benkő Gabriella, Jankovszki Ferenc és Pocskai Roland

Móra Ferenc: Az aranyszőrű bárány - színjáték, tanszakos növendékek előadásában, dramaturg: Répa Mónika

Monológok Shakespeare és Goethe híres drámáiból, Takács Gábor, Pocskai Roland, Róka Kinga és Kis-Fekete Vilmos felolvasásában


A Magyar Írók Szövetségének kezdeményezésére 1984-től minden évben szeptember 21-én ünneplik A Magyar Dráma Napját, annak emlékére hogy 1883-ban ezen napon volt Madách Imre: Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója a Nemzeti Színházban. A művet Paulay Ede állította színpadra.

A nap célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar drámairodalom értékeinek jobb megismertetésére, valamint, hogy ösztönözze az írókat újabb alkotások létrehozására.


Fotó: Digitális képarchívum
 

Kövessen minket a Facebookon is!