Sport 2019. szeptember 23. 10:00

Új korszak kezdődött a KHTK kézilabdacsapatánál

Új korszak kezdődött a KHTK kézilabdacsapatánál
Tízévnyi sikeres NB-s szereplést tudva maga mögött az idei ősztől félegyházi fiatalokra építve a megyei felnőtt kézilabda bajnokságban szerepel a KHTK csapata. Minderről már korábban döntés született az egyesület háza táján. Isán András szakosztályvezető financiális okokkal magyarázta a döntést, az NB II-es csapat korábbi formájában nem működhetett tovább. A változásnak köszönhetően a felnőtt gárdában helyet kapnak a félegyházi játékosok. Ez hosszútávon korábban is célként lebegett a KHTK vezetőségének szeme előtt.

A felnőtt együttes magját a korábbi junior játékosok alkotják. Edzőként az ugyancsak félegyházi Fekete Krisztián tevékenykedik tovább. A korábbi NB II-es KHTK sikeredző, Miksi István 8 és fél év után köszönt el a csapattól. Irányításával nyolc évadból hetet dobogón zárt az együttes. Korábbi játékosainak többségével az NB II-es Makói KC-nál folytatja. Szép és eredményes korszak zárult le ezzel. A jövőbeni tervekről Isán András, a KHTK Kézilabda Szakosztályvezetője beszélt.

– Eredményes és szép korszak végére értünk, de mindig előre tekintünk. A kézilabda utánpótlás megszervezését 2016-ben kezdtük el. Néhány év alatt 8 korosztályos csapatra bővítettük bázisunkat. Idén többek között az U15-ös korosztály is bemutatkozott. Mintegy 100 gyermek vesz részt versenyszerűen az egyesület életében. Minden kézilabda szeretőnek az a célja, hogy a félegyházi játékosok beépüljenek a későbbi felnőtt csapatba. A döntésünk értelmében a megyei bajnokságban szerepel az együttes, amelynek 15 fős keretében tizenegy, 2000 után született félegyházi fiatal van. A megyei bajnokság ugyan visszalépés, de mégis előrelépés lehet hosszútávon a KHTK számára. Hiszen a fiatalok rutint szerezhetnek és a reményeink szerint sok szép eredménnyel örvendeztethetik meg a szurkolókat. Még csak az út elején tartunk, komolyabb eredményeket 3 év távlatában várunk. Nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, így persze egy későbbi NB-s szereplés sem zárható ki. Most csak a jelenre koncentrálunk.

Isán András hozzátette, a kézilabda utánpótlás-fejlesztése továbbra is jó úton halad. Árvai Zoltán, Kiss Barbara és Nagy Aletta személyében három korosztályos edzőjük van. Velük, illetve a támogatók és az önkormányzat segítségével a KHTK Kézilabda Szakosztálya remélhetőleg tovább öregbíti városunk hírnevét.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!