Helyi hírek 2019. szeptember 23. 07:30

A Hősök parkjában kap helyet a kutyafuttató

A Hősök parkjában kap helyet a kutyafuttató
Több alkalommal felmerült már a kutyafuttató igénye Félegyházán. A kérés jogos: a városban sokan tartanak kutyát, akik szeretnék állataikat kulturált, biztonságos helyen elengedni, hagyni önfeledten játszani társaikkal.

Legutóbb a víztorony melletti parkban merült fel a lehetőség egy ilyen létesítmény kialakítására, azonban – tekintettel arra, hogy a körzetben élők túlnyomó része ezt ellenezte, és inkább egy játszótér építését és a park teljes bekerítését kérték – dr. Kiss Ákos Csaba, a 9. választókörzet önkormányzati képviselője meghajlott a többségi akarat előtt.

A kutyatartók azonban nem mondtak le vágyukról. Beadványt fogalmaztak meg kutyafuttató építését kérve a városvezetéstől, amit 200 aláírással is alátámasztottak. A kívánságot Tarjányi Attila, a Hajléktalan Személyek Átmeneti Szállásának szociális munkása, civilben két kutya gazdája tolmácsolta a városházán, ahol partnerként fogadták a kezdeményezést.

– Szerencsére egyre több félegyházi családban tartanak kutyát, miközben a Petőfi lakótelepen van a az egyetlen zárt terület, ahol gondtalanul játszhatnak az állatok. Ez a város számos pontjától távol esik, és méretét tekintve sem képes kielégíteni a növekvő igényt. Felkerestem Dósai Bencét, a Polgármesteri és Fejlesztési Kabinet vezetőjét, aki segítőkészen állt a kérdéshez. Arra kaptam ígéretet, hogy a Zöld Város projekt befejezése után a Hősök Parkjában terveznek kialakítani egy, a kor igényeinek minden tekintetben megfelelő kutyafuttató helyet. Nekünk, kutyásoknak régi vágyunk teljesülne ezzel: végre megfelelő körülmények között, kellemes környezetben tölthetnénk el a napi játékidőt, közben pedig tapasztalatokat, információkat cserélhetnénk hasonló érdeklődésű, állatbarát társainkkal. De meggyőződésem, hogy ez a fejlesztés azoknak is elnyerheti a szimpátiáját, akik nem szívesen találkoznak a város közterein kényszerből futtatott ebekkel – mondta el lapunknak Tarjányi Attila.

V. B.

Fotó: illusztráció - Index

Kövessen minket a Facebookon is!