Hirdetés
Sport 2019. szeptember 21. 08:30

Csongrádon és Bujákon versenyeztek a Koppányok

Képgaléria
Csongrádon és Bujákon versenyeztek a Koppányok
Csongrádon és Bujákon képviselték Kiskunfélegyházát szeptember 15-én, a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai.

Szeptember 15-én, Csongrádon a Dél-Alföldi Régió Történelmi Versenysorozat 6., záróversenyén vettek részt a Koppányok 12 fővel. A versenyt Csongrádon a Kisrét, Várbirtokon (Milton-tanya) rendezte meg a Kassai Lovasíjász Iskola Faragó törzs Sport Egyesület. 24 célon 3 lövéssel zajlott a verseny.

A hatodik forduló eredményei:

Modern pusztai íj kategóriában: ifj. Fetter Tamás 1., Kovács Máté 1., Fetterné Nagy Tünde 3., Bicskeiné Csányi Mária 3., Szólya Imre 4., Csányi József 8., Balanyi Sándor 9., Zoboki Botond 4., Szeibert Imre 13., Kovács László 18., helyen végzett.

Vadászrefelex íj kategóriában: Kövecses Zsuzsanna 1., Tamáskovics Gyula pedig 2. helyezett lett.

A hat forduló összesített eredménye alapján:

Modern pusztai íj kategóriában: ifj. Fetter Tamás 3., Zoboki Botond 2., Bicskeiné Csányi Mária 2.,  Fetterné Nagy Tünde 3., Szólya Imre 3., Szeibert Imre 5., Balanyi Sándor 6.

Vadászreflex íj kategóriában: Kövecses Zsuzsanna 1., és Tamáskovics Gyula szintén 1. helyen zárta a sorozatot. Ezzel a DAR Bajnoki címét vívták ki maguknak.

Ugyanezen a napon, szeptember 15-én, Dinnyés Gyula és Kis Mónika Bujákon a Cserhát Kupa 2 fordulóján versenyzett, mindketten vadászreflex íjjal. Gyönyörű környezetben, a Bujáki erdőben zajlott a 3 dimenziós verseny 20 célon, két vesszővel. A versenyt a Bujáki Sport Club Íjász szakosztálya rendezte. Mintegy 200 versenyző jelent meg a versenyen, nagy kihívás volt ez a találkozó, a nagy versenyzői létszám, a terepadottságok, és a meglehetősen távolra kihelyezett célok miatt.

Dinnyés Gyula erős vállfájdalmai mellett a harmadik helyet szerezte meg, Kis Mónika pedig a negyedik helyen zárta a versenyt.

Kis Mónika
Koppányíjász

 

Kövessen minket a Facebookon is!