Helyi hírek 2014. augusztus 26. 11:20

Tájékoztató a Kemencei Ifjúsági Táborról

Képgaléria
Tájékoztató a Kemencei Ifjúsági Táborról
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tulajdonosa a Kemence, külterület 0205/4 helyrajzi számú ingatlannak, amely a 80-as és 90-es években Ifjúsági Táborként funkcionált, ám az utóbbi években az ismert okok miatt hasznosítása szünetelt. Az önkormányzat szeretné az ingatlant felújítani, korszerűsíteni, hogy az újra a Kiskunfélegyháziak pihenését szolgálhassa.

A felújítás, korszerűsítés (átalakítás) elengedhetetlen feltétele, hogy a telek gépjárművel közterületről vagy magánútról közvetlenül megközelíthető legyen. Az Önkormányzat Ifjúsági Tábora a Földhivatali térképnyilvántartás szerint jelenleg nem megközelíthető közterületről/magánútról, mivel a tábor területe jelenleg úgynevezett „úszó telek” – egy magánszemély tulajdonában lévő önálló helyrajzi szám teljesen körbeveszi az Ifjúsági Tábor helyrajzi számát.

Ahhoz, hogy építési engedélyt kapjon Kiskunfélegyháza a táborra, és hogy jogszerűen közelíthessük meg az ingatlanunkat, útkapcsolatot kell létesíteni a legközelebbi, az ingatlan nyilvántartási térképen feltüntetett  és jogszerű úttal. Azok a jelenleg útként funkcionáló ingatlanrészek, amelyeken keresztül évtizedek óta megközelíthető a tábor, magánszemélyek tulajdonában lévő erdőrészletek.

Tetézi a problémát, hogy a környéken lévő - Kemence Önkormányzatának tulajdonában álló - közutak jelentős része fizikailag nem ott van, ahol a hivatalos térkép szerint lennie kellene. További probléma, hogy a tábor környezete a Duna-Ipoly Nemzeti Park és Natura 2000 terület szélén van, ezért a külön helyrajzi számú út kialakításában nemcsak az Állami Erdészeti Szolgálat, hanem a Nemzeti Park is szakhatóságként vehet részt.

Annak érdekében, hogy az önkormányzat mielőbb, jogszerű közterületről vagy magánútról közelíthesse meg az Ifjúsági Tábort, a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata felvette a kapcsolatot a környező ingatlanok magántulajdonosaival, a Váci Földhivatallal, Kemence Község Önkormányzatának építéshatósági szakemberével. A környező ingatlanok tulajdonosaival a tárgyalások folyamatban vannak annak érdekében, hogy a jelenleg fizikailag útként funkcionáló területből jogilag is utat tudjunk csinálni – tájékoztatta a Félegyházi Közlönyt Bense Zoltán képviselő, a Városüzemeltetési Bizottság elnöke.    

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!