Helyi hírek 2019. szeptember 24. 16:00

Széchenyi nap a Platánban

Képgaléria
Széchenyi nap a Platánban
Idén szeptemberben 21. alkalommal rendezték meg a Széchenyi napot a Platán iskolában. Ezen a napon az intézményben méltó ünnepi műsorral emlékeznek a legnagyobb magyar életére és munkásságára, amelyet koszorúzással zárnak, ahol az iskola diákjai helyezik el a megemlékezés virágait.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata részéről Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek koszorúztak, őket követte az iskola vezetősége, Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezető, Takácsné Medveczki Zsuzsanna tagintézmény-vezető, Szunyi Anikó tagintézmény-vezető helyettes és Meizl Ferenc nyugalmazott igazgató, aki ezt a kezdeményezést 21 évvel ezelőtt megálmodta.

A Móra Ferenc Gimnázium részéről dr. Kása Zsuzsanna intézményvezető és helyettese, Sinkó Edit, a Gátéri Széchenyi István iskolából Feketéné Borbély Zsuzsanna tagintézmény-vezető koszorúzott. 11 órakor ünnepélyes keretek között adták át Rieger Tibor Kossuth-díjas szobrászművész Móra-szobrát a Móravárosban. Az ünnepélyen szerepelt a Platán iskola tanulója, Kiss Boglárka, és felkészítő pedagógusa Gajdacsiné Vízhányó Brigitta.  

A nap további részeként az első osztályos kisdiákok a Csibeavató program keretében játékos akadályversenyen vettek részt, ahol a Platán iskola teljes jogú diákjaivá váltak. A nap záró részeként az alsó és felső tagozatos diákok játékos feladatokon keresztül ismerkedtek meg Széchenyi életével.

Idén először, hagyományteremtő céllal indították el, hogy minden év szeptemberében a Széchenyi nap keretében fát ültetnek a természet megóvása érdekében. Ökoiskolaként elhivatottak a környezettudatosság, az energiatakarékosság, a fenntartható fejlődés iránt.

 

Kövessen minket a Facebookon is!