Sport 2019. szeptember 25. 19:40

Kupaünnep, ZTE továbbjutással

Képgaléria
Kupaünnep, ZTE továbbjutással
Több mint 50 évet követően játszott ismét kupamérkőzést NB I-es együttes ellen kiskunfélegyházi labdarúgócsapat. A Magyar Kupa 6. fordulójában az országos főtáblán a KHTK a ZTE együttesét fogadta szeptember 25-én. Gólig és helyzetekig jutott neves ellenfelével szemben a KHTK. A mérkőzést a ZTE nyerte 5-1-re.

Nagy várakozás előzte meg a Honvéd Sporttelepen az összecsapást. A szerda kora délutáni időpont ellenére folyamatosan érkezetek a szurkolók. A széksorok között akadt olyan félegyházi drukker, aki Zalaegerszegen él, így kettős érzéssel tekintett az összecsapásra.

A csapatok tagjai a KHTK utánpótláskorú fiataljaival vonultak ki a zöld gyepre. Az ünnepélyes kezdőrúgást az 1964-es MTK elleni kupasikeren továbbjutást érő gólt szerző Sántha Gábor végezte el.

Jól állta a rohamokat az első 20 percben a KHTK. A ZTE helyzetek rendszerint pontatlanok voltak.

Egészen a 27. percig nem változott az állás, ekkor a leshatárról berobbanó Bobál szerzett gólt. A hazai szurkolók és játékosok egyaránt lest reklamáltak. Mindez nem hatotta meg a játékvezetőt, aki a partjelzővel karöltve érvényesnek ítélte a találatot. (0-1)

A véleményes vendéggólt még az első félidőben újabb kettő követte. A második találat szöglet utáni gyors ellenakcióból született, csakúgy, mint a harmadik. (0-3)

A félidei 0-3-at követően továbbra is lendületben maradt a ZTE. A jó napot kifogó Hudák Martin újabb két szép akciógólt szerzett, így mesternégyesig jutott. (0-5)

Hazai oldalon a becsületgólért küzdöttek. Ez végül a lelkesen játszó 19 éves Antman Joshuának sikerült, aki a csereként beálló Szabó Attila passzát lőtte a léc alá. (1-5)

A szépítő gól a hazai szurkolókat is felrázta. A KHTK eljutott további helyzetekig, de újabb találat már nem született.

Szép kupabúcsúval zárta szereplését a félegyházi csapat.

 

KHTK gólszerzője: Antman Joshua:

- Mindenki odatette magát, jók voltunk, de azért látszott a szintkülönbség. A gólom előtt Szabó Attilától kaptam a labdát, amit sikerült belőnöm. Fizikálisan jobbak és gyorsabbak voltak.

 

MESTERMÉRLEG

Koncz Zsolt (vezetőedző, KHTK): – Büszke vagyok a csapatomra, mert az első perctől kezdve próbáltunk játszani. Nem álltunk be sündisznóállásba védekezni. A több osztálybeli különbség idővel kijött a csapatok között. A ZTE bizonyította, hogy nem véletlenül szerepel az élvonalban. Boldog vagyok, hogy ennyi szurkoló kilátogatott. Az egész mérkőzésen törekedtünk a helyzetek kialakítására, ami meglátásom szerint sikerült.

Dobos Barna (vezetőedző, ZTE): – Teljesítettük, amiért ilyen messzire utaztunk, s elégedett is vagyok. A hazai csapat néha meg-megvillant, nem véletlenül nyert bajnokságot tavasszal.

Magyar Kupa 6. ford., 09. 25. Kiskunfélegyháza, Honvéd Sporttelep

KISKUNFÉLEGYHÁZI HTK–ZTE FC 1–5 (0–3)

Kiskunfélegyháza, 1200 néző. Vezette: Csonka Bence (Medovarszki János, Belicza Bence)

KISKUNFÉLEGYHÁZA: Oroszi – Kerepeczki, Valkai, Koncz, Tóth I. (Szabó A., 62.) – Huszka (Makai, 62.), Palásti, Nagy V., Ábel (Makány, 70.) – Tököli, Antman. Játékos-edző: Koncz Zsolt

ZTE: Szemerédi – Sebestyén, Bobál D., Devecseri, Gergényi – Bedi (Hegedűs O., 60.), Kocsis G. (Szökönyös, 55.), Hudák M. (Abért, 70.) – Bobál G., Grumics, Barczi. Vezetőedző: Dobos Barna


Gólszerző: Bobál G. (0–1) a 27., Hudák M. (0–2) a 34., Hudák M. (0–3) a 41., Hudák M. (0–4) az 52., Hudák M. (0–5) az 58., Antman (1–5) a 67. percben

G. Z. 

Fotók: Fantoly Márton, Gubu Zoltán 

 

Kövessen minket a Facebookon is!