Helyi hírek 2019. szeptember 30. 16:00

Energiahatékony iskola a Platán

Képgaléria
Energiahatékony iskola a Platán
„Energiahatékony Iskola 2019” rangos, megtisztelő címben részesült a kiskunfélegyházi Platán iskola a Virtuális Erőmű Program XI. díjátadó gáláján, az ország kilenc iskolájával közösen.

Az intézmény büszkén viseli az Ökoiskola, az Örökös Boldogiskola, a Madárbarát iskola és a Kiválóan Akkreditált Tehetségpont kitüntető címeket. Az iskola kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos, energiahatékony és fenntartható nevelésre. A természet értékeinek megőrzésében a tantestület, a diákok és a szülők egyaránt elkötelezettek, együttműködésük példaértékű.

Az elismerő címet Szili Katalin, a VEP védnöke, Jakab György, az országgyűlés alelnöke, Molnár Ferenc, a Mi6 és a VEP tulajdonosa és Mezősi Balázs, a VEP vezetője adta át Takácsné Medveczki Zsuzsanna tagintézmény-vezetőnek és Szunyi Anikó tagintézmény-vezető helyettesnek.

Fél év alatt csaknem duplázott, és már 4. a hazai erőművek rangsorában a köztársasági elnök által fővédnökölt nemzeti mintaprojekt, a „Virtuális Erőmű Program” (VEP).

A Virtuális Erőmű Program XI. díjátadó gálájára a Parlamentben került sor Áder János köztársasági elnök fővédnöksége mellett, az Országgyűlés alelnöke, a főpolgár­mester-helyettes, több megyei elnök és polgármester, állami és vállalati vezetők, továbbá zöld társadalmi szervezetek képviselőinek személyes részvételével. 

Szili Katalin, a VEP védnöke bejelentette, hogy Magyarországon túl a Kárpát-medencé­ben, a V4 orszá­gokban, és Európában is elindult a VEP bevezetése. 

A VEP vezetői kiemelték: a jövő generációk érdekében az oktatás-nevelés és szemléletformálás fontosságát, ahol a Fenntarthatósági Témahét keretében már több százezer diákot érnek el tartalomszolgáltatóként.

Az iskola tovább folytatja az energiahatékonyság érdekében tett tudatos tevékenységeit.

 

Kövessen minket a Facebookon is!