Helyi hírek 2019. október 1. 11:30

Rekordszámú résztvevő a VI. Mezgés Pikniken

Képgaléria
Rekordszámú résztvevő a VI. Mezgés Pikniken
Hatodik alkalommal rendezték meg a Mezgés Pikniket szeptember 28-án, amelyre idén rekordszámú közönség látogatott ki a Csongrádi úti tangazdaságba. A már hagyománnyá vált  eseményt Csányi József polgármester nyitotta meg, aki elismerően szólt az iskoláról. Az eseményen részt vett Bogdán Boglárka, az Agrárminisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára, valamint Soós Beatrix agrárszakképzésért felelős főosztályvezető is.

2019-ben, rendhagyó módon a főszerep kétségkívül a kutyáké volt, hiszen a meghirdetett I. Mezgés Kutyaszépségversenyre és a fajtabemutatóra nagyon sokan érkeztek négylábú kedvencükkel.

Ugatástól, csaholástól visszhangzott a tangazdaság, de népszerű volt a lovagoltatás, kocsikáztatás és a traktorozás, a kézműves foglalkozás, az aszfaltrajzolás, az állatsimogató és az idén debütáló bálalabirintus is hangos volt a gyerekzsivajtól.

A korábbi évekhez hasonlóan lehetett kipróbálhatták a vendégek a motoros szimulátort, ellenőriztethették egészségük állapotát az egészségmegőrző standnál. Megcsodálhatták a mezgés csikósbemutatót, valamint szakszerű idegenvezetéssel bemutatták a gazdaság állatait is.

A Mezgé által idén meghirdetett rajzversenyre is sok általános iskolás küldte be a pályaművét, amelyeket az Istálló Kiállításon tekinthettek meg látogatók. A legügyesebb kisdiákok értékes mezgés ajándékcsomagokat vehettek át a rögtönzött eredményhirdetésen.

A mindenféle színes portékákat kínáló kézműves standok, a félegyházi kézműves sörök és a kürtős kalács is hozzájárult a remek vásári hangulathoz és a büfék kínálata is sok finomságot tartogatott az éhes látogatóknak amelyet – a Termőföldtől az asztalig elvet szem előtt tartva – javarészt a Mezgé állított elő, termelt meg. A legnépszerűbb ételnek a szürkemarha-pörkölt és az idén először kínált bivalypörkölt örvendett a legnagyobb népszerűségnek.

Öko-iskolaként 2019-ben a Mezgé még jobban vigyázott a környezetre és, hogy drasztikusan csökkentsék a rendezvény után keletkező műanyag szemetet, nagy sikerrel vezették be a fesztiválokról és gasztro-rendezvényekről már jól ismert “re-poharat”, avagy a “Mezgés újra-poharat”, amelyet ezentúl is használnak majd.

 

Kövessen minket a Facebookon is!