Sport 2019. október 6. 15:00

Tízgólos győzelem Kazahsztán ellen

Tízgólos győzelem Kazahsztán ellen
Tíz góllal győztük le a kazah válogatottat a szombathelyi Eb-selejtező labdarúgó minitornán. Öt magyar is betalált, ezzel biztossá vált, hogy válogatottunk ott lesz a tavaszi elitkörben.

Miután Bulgária válogatottját 7-0-ra legyőzte női U17-es csapatunk, Kazahsztán ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező minitornán. Schumi Dorottya szövetségi edző együttese a lengyel válogatottal pontazonossággal, a csoport második helyéről várta a találkozót. Lengyelország 10–0-ra verte mostani ellenfelünket.

Az biztos volt a kezdő sípszó előtt is, hogy ha három pontot szerzünk, akkor már biztosan ott leszünk az elitkörben, hiszen négy csapatból a kettő legjobb kvalifikál a selejtező következő fordulójába.

A magyar lányok nagy önbizalommal léptek pályára. Alig telt el két perc a mérkőzésből, veszélyes szabadrúgást végezhettünk el a tizenhatos előteréből. Akkor a kapus még menteni tudott, de a szögletet követően már tehetetlen volt: az előző találkozón öt gólig jutó Pápai Emőke most is betalált.

A 6. percben jártunk, amikor ismét mi támadtunk, ekkor egy öngól segített: már 2–0-ra vezettünk. A kezdeményezést a későbbiekben sem engedtük ki a kezünkből, ellenfelünk alig tudta átlépni a felezővonalat.

Záporoztak a lövések a kazah kapura, a 14. percben Savanya Csilla is feliratkozott a gólszerzők közé. A 22. percben Pápai Emőke és Mészáros Cecília játszott össze, utóbbi lőtt és 23 méterről megszerezte a negyedik találatunkat. A nagyon lelkesen futballozó magyar csapat rögtön letámadott, amikor az ellenfélnél volt a labda, óriási labdabirtoklási fölényben futballoztunk.

A 30. percben Siber Glória hozta fel a labdát, lerázta az üldözőit, középre passzolt, ahol Vida Boglárka érkezett és nem hibázott: fél óra játék után 5–0-ra vezettünk. A kazah csapat a 33. percben találta el először a kapunkat, egy szabadrúgás után hullott a labda Török Noémi kapus ölébe.

A félidő hajrában Savanya Csilla a félpályáról robogott fel a Bokor Blankától kapott labdával, Siber Glóriához továbbított, aki hatalmas gólt szerzett, 6 magyar gól és rengeteg magyar helyzet után ért véget a játékrész.

A második 45 percben is magyar fölénnyel folytatódott a játék. Több magyar lehetőség is kimaradt, a 63. percben például Pápai Emőke szabadrúgása, vagy kicsivel később Siber Glória szöglete után.

A 65. percben aztán ismét kazah játékosról került saját hálójukba a labda. De nem álltunk meg hétnél, Mészáros Cecília távoli lövésével a nyolcadik gólunkat is megszereztük.

De bőven volt még lehetőségünk bevenni a kazah kaput. A 79. percben Pápai Emőke a tizenhatos előteréből vette célba a hálót és nem hibázott: 9–0, a hajrában Savanya Csilla tizenegyest hibázott. A 90. percben aztán neki is összejött, ő szerezte csapatunk 10. gólját.

 Hoztuk a kötelező mérkőzést és már a következő, lengyelek elleni találkozóra készülünk. Újra kellett építeni a korosztályos csapatot és még mindig nem érzem magunkat készen, ez egy folyamatos munka. Fejlődni minden mérkőzésen lehet, játékban még voltak hiányosságok, főleg a második félidőben. Ma próbáltunk kicsit frissíteni és minél több játékosnak lehetőséget adni. Remélem, hogy a lengyelek ellen egy frissen és higgadtan futballozó csapatot láthatunk majd – nyilatkozta a lefújást követően Schumi Dorottya szövetségi edző.

A csoport párhuzamos mérkőzésén Lengyelország 4–1-re győzte le Bulgáriát, ami azt jelenti, hogy a jobb gólkülönbségnek (17–0 a miénk, mag a lengyeleké 14–1) a magyar válogatott vezeti a csoportot.


U17 NŐI  
Október 5., szombat 
Szombathely - Rohonci úti stadion
Nézőszám: 210 
 

Kövessen minket a Facebookon is!