• Kezdőlap
  • Hírek
  • Program
  • Szabadságkoncertek Félegyházán – a 30 éve szabadon felhívás eszmeiségében
Program 2019. október 21. 10:00

Szabadságkoncertek Félegyházán – a 30 éve szabadon felhívás eszmeiségében

Képgaléria
Szabadságkoncertek Félegyházán – a 30 éve szabadon felhívás eszmeiségében
A zene szárnyán, szabadon címmel kétnapos rendezvénysorozat lesz Kiskunfélegyházán október 22-én, kedden és október 23-án, szerdán, az 1956-os és 1989-es eseményekre való megemlékezésekhez kapcsolódva, az önkormányzat szervezésében – tudtuk meg Kovács-Csonka Szilviától, a rendezvény projektmenedzserétől. A programhoz kapcsolódó koncerteknek a Rocktár Élőzenei Bázis és a Móra Ferenc Művelődési Központ ad helyet.

Október 22-én három együttes ad élőzenei koncertet a Rocktárban. 19 órakor a Széljáró Balladás együttes indítja a rendezvénysorozatot ballada folk stílusú zenéjével az Ágyú söröző színpadán. A félegyháziakból álló együttes fő célkitűzése hozzájárulni a magyar nemzetiségi tudat elmélyítéséhez, a magyar népzene ápolásához. 20 óra 30 perctől a Rocktár Klubhelységének színpadán mutatkozik be a szintén kiskunfélegyházi A Láma Dalai együttes. A zenekar stílusa sokrétű, a fő irányvonal reggae és ska alapokon nyugszik, amit némi rock-kal, jazz-zel és egyéb stílusokkal fűszereznek. 22 órakor az esztergomi Tűzkerék xT együttes lép a Rocktár nagyszínpadára. A zenekar a magyar blues zenei élet jeles képviselője, a Radics Béla által alapított Tűzkerék együttes hagyatékának ápolója.

A Móra Ferenc Művelődési Központban október 23-án 16 órától a Credo együttes koncertjével kezdődik az ünnepi műsor. Az 1956-os eseményekre való megemlékezés és egyben A zene szárnyán, szabadon koncertsorozat méltó zárásaként 17 óra 30 perckor a Magyar Örökség-díjas Misztrál együttes dallamai csendülnek fel.

A rendezvényekre a belépés ingyenes!

A programot a „30 éve szabadon” Emlékbizottság támogatja.

 

Kövessen minket a Facebookon is!