Program 2019. október 8. 17:00

Elismerték az év olvasóit

Képgaléria
Elismerték az év olvasóit
Az országos könyvtári napok programsorozat ünnepélyes záró rendezvényén köszöntötték a városi könyvtár legszorgosabb fiatal és felnőtt olvasóit. 2019-ben Az Év Olvasója-díjat Marosvölgyi Ferencné, Klárika érdemelte ki, aki ebben az évben 106 dokumentumot kölcsönzött és olvasott. Az Év Olvasócsaládja címért járó elismeréseket a Bács-család vehette át. A díjazottakat a Padkaporos Táncegyüttes tagjai, Bereczki Anikó és Brimo Milad produkciója is köszöntötte.

Az Év Olvasója-díjat vehették át:

2019-ben az Év Betűbölcsise Jónás Dóra lett. Dóri volt a Betűbölcsibe legtöbbet járó kisgyermek a könyvtárban. Édesanyjával már pocaklakó kora óta látogatják az intézményt testvérével, Bencével. Mindkét gyermek a könyvek szeretetét már egészen korán magukba szívta. A mindig vidám és mosolygós Dóri szereti az állatos, az érzelmekről és a világ dolgairól szóló könyveket. A könyvtár Gyermekbirodalmában otthon érzi magát, és a számára korábban mumus könyvtári manóval is összebarátkozott.

Az Év Gyermekolvasója-díjat Szavkó János érdemelte ki. János (Ványuska) ebben az évben kezdett el testvérével, Krisztinkával aktívan könyvtárba járni és könyveket kölcsönözni. A könyvtárosok eleinte nem értették, hogy miért nem a korosztályának megfelelő, több szöveggel rendelkező könyveket keresi. De kiderült, hogy nemrég költöztek Magyarországra, és problémát okoz neki a nyelv. Azért járt a könyvtárba, hogy a könyvek segítségével a magyar nyelvet minél jobban magáénak tudhassa. Mostanában már barátokat is szerzett és megismerte a számítógépes játékokat is. Továbbra is lelkesen kölcsönöz, amiben a családja is támogatja.

Az Év Olvasócsaládjává a Bács-családot választották.  Minden tagja fontosnak tartja az olvasást és a sportot. Gyermekeik, Kamilla és Viola rendszeresen járnak könyvtárba. Eleinte szüleik és nagyszüleik kíséretében kölcsönöztek, mostanában a testvérek már önállóan mennek. Kamilla szereti a Geronimo Stiltonos állatos történeteit, Viola pedig a regényeket olvassa szívesen. A médiatárból is gyakran kölcsönöznek filmeket. A könyvtárral a barátságuk már régi keletű. A lányok rutinos táborosok közé tartoznak.

Az Év Olvasó Közössége címet a Constantinum Általános Iskola 5.a. osztálya érdemelte ki. Az Év Olvasó Közössége címet az az osztály kapja, amelynek tagjai a legtöbb alkalommal látogatták a bibliotékát. A lelkes kis csapat osztályfőnöke 3-4. osztályban Király Mihályné Márti néni volt. Az osztály Márti nénivel gyakran vett részt gyermekkönyvtári foglalkozásokon, író-olvasó találkozókon. A gyerekek a mai napig visszajárnak, otthon érzik magukat a könyvtárban.

Az Év Médiatár Használója Gyöngyösi Kinga lett. Kinga és családja rendszeres látogatója a könyvtárnak. Minden részleget ismer és használ. Igen kedvelt szolgáltatás számára a DVD kölcsönzése. Kinga a romantikus filmeket kedveli, de mindig gondol gyermekeire is, akiknek szép mesefilmeket visz haza. Ebben az évben 86 dokumentumot kölcsönzött a médiatár-részlegből.

2019-ben az Év Könyvtári Segítője Terbe Ákos, aki évek óta nagy szakmai hozzáértéssel, önzetlenül támogatja az intézmény munkáját, ötleteire mindig számíthatnak. Sokat segített az Ifjúsági sarok bútorzatának beszerzésében, elhozatalában, összeszerelésében is. Az emléktárgyak, ajándéktárgyak elkészítését mindig szívesen bízzák rá, hiszen gondos, precíz munkát végez.

Az Év Olvasója-díjat Marosvölgyi Ferencné, Klárika vehette át. Klárika évek óta rendszeres olvasója, használója a könyvtárnak. Az újdonságokat és a szórakoztató irodalmat kedveli, de szívesen olvas szakkönyveket is az egészséges életmódról. Mindig vidáman, jó kedvvel tér be, olykor az unokájával együtt. A statisztikák alapján felnőtt olvasók közül az idei évben ő kölcsönzött legtöbbet, szám szerint 106 dokumentumot.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!