Kultúra 2019. október 9. 10:00

Tripla Zenei Fesztivál

Képgaléria
Tripla Zenei Fesztivál
Kiskunfélegyházán első alkalommal rendeztek négy színpados, kétnapos, ingyenes könnyűzenei fesztivált október első hétvégéjén Kiskunfélegyházán, Tripla Zenei Fesztivál címmel. A nagyszabású rendezvény a Plain-Rock Egyesület szervezésében, az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával jöhetett létre a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00245 számú pályázat jóvoltából.

– A fesztivál neve a rendezvényhelyszín adottságaira utal, ugyanis az egykori Öreglaktanya épülete hamarosan a harmadik élőzenei és kulturális színtérnek is otthont ad a Rocktár és az Ágyú után az ősz
folyamán nyíló Tripla Music Club segítségével.

A Tripla Zenei Fesztivál fő célkitűzése a lehető legátfogóbb zenei ízlés kiszolgálása és a helyi lakosság minden korosztályára kiterjedő közösségépítés volt, amely maradéktalanul teljesült. A zord időjárás
ellenére mindkét rendezvénynapon több, mint ezer fő volt kíváncsi a változatos produkciókra. A több tucat fellépő között a legkeményebb metálzenekaroktól a country-blues-on át a disco-ig szinte minden műfaj képviseltette magát, valamint gasztronómiai és ingyenes ügyességi programokból sem volt hiány a söprögető arénának és a rodeo bikának köszönhetően. Koncertezett a fesztiválon többek között a Bikini, a Follow the Flow, a Depresszió és még Doug Andrews amerikai énekes is, de az Itthoni Arcok, az Ufo és a Desperado produkcióira is táncolhatott a lelkes közönség.

A folyamatos kérdőívezésnek köszönhetően kiderült, hogy számos vendég a környező településekről látogatott hozzánk a fesztiválra, valamint hogy a helyi lakosság remek rendezvényhelyszínnek tartja a városi sportcsarnok és a Rocktár által közrefogott tágas, otthonos, zöldfelülettel bőven rendelkező parkolóterületet. Sokan örömüket fejezték ki, hogy a különböző zenei stílusok és korosztályok képviselői békés egyetértésben tudtak együtt szórakozni két napon keresztül.

A Plain-Rock Egyesület tisztelettel köszöni Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának, a fesztivál minden támogatójának, a fellépőknek és a közönségének a rendezvény sikeres létrejöttét. Az egyesület bízik benne, hogy hagyományteremtő jellegű lesz a kezdeményezés és jövőre ugyanúgy tudunk találkozni a Tripla Zenei Fesztiválon – mondta el Ónodi Árpád, a Plain Rock Egyesület elnöke.

 

Kövessen minket a Facebookon is!