Helyi hírek 2019. október 9. 17:30

Az idegennyelv-tanulás másként - Első lépések az eTwinning-ben

Az idegennyelv-tanulás másként - Első lépések az eTwinning-ben
Idén először kapcsolódott be az eTwinning programba a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola 5.a osztályosainak egy csoportja angoltanáruk és osztályfőnökük, Szana Andrea vezetésével.

Az eTwinning olyan felületet kínál a részt vevő európai országokban működő iskolák munkatársai (tanárok, igazgatók, könyvtárosok stb.) számára, ahol kommunikálhatnak és együttműködhetnek egymással, közös projekteket indíthatnak, továbbá megoszthatják egymással ismereteiket. Azaz röviden: átélhetik, milyen Európa legérdekesebb oktatási közösségének a tagja lenni, és részt vehetnek annak életében. Az Európai Bizottság által 2005-ben elindított eTwinning program 2014 óta az Erasmus+, az EU oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramjának a részeként működik.

Első részvételük szeptember 26-ához, az európai Nyelvek Napjához kapcsolódott. A két rövid projektben összesen mintegy 15 Európai Uniós ország, Tunézia, Grúzia és az Egyesült Államok óvodás, általános, középiskolás és egyetemi hallgatói csoportjai vettek részt. Az iskola diákjainak és tanárának az volt a feladatuk, hogy egy országokat és anyanyelveket átfogó projektben a saját anyanyelvükre a legkifejezőbb módon fordítsák le az üdvözlő dal szövegét, tanulják meg, majd továbbítsák a projekt alapítóinak. A gyerekek nagyon lelkesen vettek részt a közös munkában.

 

Kövessen minket a Facebookon is!