Helyi hírek 2019. október 11. 08:30

Élelmezési világnap a Mezgében

Képgaléria
Élelmezési világnap a Mezgében
Fantasztikus kulináris élvezetek várták a sajtó munkatársait a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiumban, az Élelmezési világnap alkalmából. Az október 10-i rendezvényt, az egészséges táplálkozás ösztönzésére szervezték.

– Húsz éve szervezzük meg intézményünkben ezt a rendezvényt. Az időpontját mindig úgy határozzuk meg, hogy az október 16-i Kenyér világnap előtti héten, csütörtökön legyen, mert pénteken már a bejárós diákok mennek haza. A különleges, tanításmentes nap apropója az egészséges táplálkozás támogatása.

Az iskolánkban dolgozó pedagógusok is partnerek ebben a szemléletben. A P&P Pékáru Kft-től kenyeret, a Félegyházi Tej Kft-től tejtermékeket kaptunk felajánlásként, amiért nagyon hálásak vagyunk. A többi alapanyagot a kínált ételeinkhez saját magunk termeltük meg. A húsüzemünkből kolbász, májas, sonka érkezett, a tangazdaságunkból pedig a zöldségek, gyümölcsök. Ha úgy tetszik, a termőföldtől az asztalig végigkísérjük a terményeink útját. Az iskolánk diákjai is aktívan részt vettek a finomságok elkészítésében és kínálásában. Volt itt majonézes kukorica, zelleres alma és burgonyasaláta, illetve gyümölcssaláta is, a hústermékeinkből szendvicseket készítettünk.

A programok között mindenki talált kedvérevaló elfoglaltságot. A Wing Tsun Kuen küzdősport csoport önvédelmi bemutatót tartott, a foci szerelmesei az udvaron hódoltak szenvedélyüknek, az épületen belül pedig vérnyomás, vércukor és testsúlymérést vehettek igénybe a gyerekek. A Magyar Vöröskereszt várta a véradókat, lehetőség volt önismereti tesztek kitöltésére, társasjátékra, mandala színezésre is – számolt be Rózsa Pál, az intézmény igazgatója.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!