Sport 2019. október 15. 09:00

Kiskunfélegyházán kezdtek az U12-es kosárcsapatok

Képgaléria
Kiskunfélegyházán kezdtek az U12-es kosárcsapatok
Félegyházi rangadóval indult az U12-es bajnokság október 12-én. Az FTSI Fiú 2. és az FTSI Leány csapat mérkőzését ezúttal a lányok nyerték. A folytatásban is jól szerepelt a leány csapat, amely a második körben a Bátaszéki Oroszlánokat múlta felül 57-36-ra.

Bokányi Rita edző értékelése:

„Október 12-én kezdte meg a szezont az FTSI U12-es leány kosárlabdacsapata. Az első fordulót Kiskunfélegyházán játszhattuk, egy "családon" belüli és egy számunkra teljesen ismeretlen ellenfél ellen.

A „D” csoport első találkozóján az egyesületünk 2-es számú fiú csapatával kezdtünk. Bár a mérkőzés eleje nem volt olyan lendületes, mint azt szerettük volna, és a helyezkedésben is akadtak hibák, minden játékrészt sikerült megnyernie a lányoknak. A koncentráció és a pontosság még finomítható, de a nagy előnyt jelentő magassági fölényt szépen sikerült hasznosítani, így egy jó hangulatú találkozót zárhattunk magabiztos különbséggel.


FTSI Fiú 2. – FTSI Leány 37-57 (6-12, 19-22, 3-7, 9-16)

Kohut J.: 13, Kohut V.: 12, Kovács R.: 9, Lajkó E.: 6, Berényi M.: 6, Varga N.: 5, Rácz R.: 2, Vásárhelyi S.: 2, Pesír D.: 1, Nagy S.: 1, Hegedűs L., Simó N.

Nagyon szerettük volna, de nem tudtuk a fiúk győzelmét kiszurkolni a bátaszéki csapata ellen, így rajtunk volt a sor, hogy bizonyítsunk. A kezdeti lendülettel itt nem is volt hiba. Sőt, lassítani kellett a csapatot, hogy inkább a játéktudáson, mintsem a sebességen legyen a hangsúly. Az ellenfél kezdőcsapatában egy technikailag és fizikálisan is kiemelkedő játékos igazán megnehezítette a dolgunkat, így a védekezésünkre kellett nagyobb energiát áldozni. Ezt sikerült is a harmadik negyedben összehozni, amiért külön dicséret illeti a lányokat! Innentől a játék képe is felszabadultabbá vált, mindenki igyekezett hozzátenni a lehető legtöbbet a csapat sikeréhez.


FTSI Leány – Bátaszéki Oroszlánok 57-36 (11-13, 14-4, 15-13, 17-6)

Kohut V.: 11, Lajkó E.: 9, Kohut J.: 9, Rácz R.: 8, Vásárhelyi S.: 6, Varga N.: 4, Berényi M.: 4, Kovács R.: 4, Pesír D.: 1, Simó N.: 1, Hegedűs L.

Mindenkinek jár a dicséret, hisz egymást buzdítva egymásért harcolva húzták be a lányok az első fordulót! Bízom benne, hogy ez kellő lendületet ad az előttünk álló szezonra, köszönjük a családtagoknak, barátoknak és az egyesület más korosztálybeli játékosainak a biztatást!" 

Hajrá Lányok, hajrá FTSI!

Edzők: Fekete-Seres Ildi, Bokányi Rita

Kép: G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!