Helyi hírek 2019. október 14. 07:30

A Bugaci Erdészetben jártak a platános diákok

Képgaléria
A Bugaci Erdészetben jártak a platános diákok
A Platán iskola életében a megalakulás pillanatától hangsúlyosan jelen van a természet szeretete. Az intézmény tantestülete elkötelezett az iránt, hogy diákjai környezettudatosan éljenek, ismerjék a fenntartható fejlődés fontosságát, ezért külön öröm számukra, hogy az ÖKO- és Madárbarát iskola címmel büszkélkedő Platán iskola 5.a osztályos tanulói felejthetetlen kétnapos őszi táborban vettek részt. A program a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. (KEFAG) felajánlásából valósult meg a Bugaci Erdészet területén.

Az Alföldfásítási Múzeumban a diákok megismerkedhettek a hazai erdőgazdálkodás történetével, legfontosabb eszközeivel. Egy 4 kilométeres erdei túra keretében térségünk állat- és növényvilágát, valamint az erdőgazdálkodás folyamatát mutatták be a csoportot kísérő erdészek. Játékos feladatokkal állapították meg a fák korát, magasságát. Igen látványos program volt a fakitermelő kombájn munka közbeni megtekintése, ahol a szemük láttára vágott ki és szeletelt fel a gép egy óriási fenyőfát néhány perc alatt.

A terepen a csoportot vadász és erdészeti terepjárókkal szállították el a raklapgyártó üzembe, ahol többek között raklap-összerakó versenyt rendeztek a gyerekeknek. Egy rögtönzött trófeakiállításon és vadászfegyver-bemutatón a vadászat titkait osztották meg a diákokkal. A legizgalmasabb kalandot esetére tartogatták a szervezők. Kilenc terepjáró várta a diákokat, amelyekkel esti vadlesre indultak. A háromfős diákcsoportokat egy-egy vadász vittel el a magaslesekhez, ahol élesben tapasztalhatták meg a vadászok mindennapi munkáját.

A program zárásaként a diákok egy teszt kitöltése után értékes ajándékokat kaptak. Sok-sok élménnyel és új ismeretekkel gazdagodva tértek vissza a kirándulásról.

 

Kövessen minket a Facebookon is!