Helyi hírek 2019. október 15. 10:00

Egy elragadó illusztrátor a Platán iskolában

Képgaléria
Egy elragadó illusztrátor a Platán iskolában
A Platán iskola elkötelezett a művészeti oktatás iránt. Az iskola rajzszakos művésztanárának, Tarjányi Xéniának a meghívására érkezett a Platán iskolába Simonyi Cecília, aki többek között a Maléna kertje, A víz ösvénye és a Pán Péter könyvek illusztrátora. A művész munkásságát az iskola tagintézmény-vezetője, Takácsné Medveczki Zsuzsanna méltatta köszöntőjében.

Négy diploma után, 28 évesen kezdett az Óbudai Képzőművészeti Szakiskola Képgrafika szakán tanulni. Sokszínű életpályáját az is tükrözi, hogy az alkotáshoz kapcsolódva a Creative Planet Alapítvány megbízásából kreativitás-fejlesztő programot dolgozott ki és tartott ruandai utcagyerekek számára.

Dolgozott nőcsoportokkal Indiában, és egy közösségfejlesztő program keretében gyerekekkel Brazíliában. Közvetlen személyisége, és a rajzolás-festés iránti elkötelezettsége magával ragadta, mind a gyerekeket, mind a pedagógusokat. Az alsós és a felsős rajzszakkörösök egy különleges fotótechnikai eljárással ismerkedhettek meg a cianotípiával, más néven a kéknyomattal. A különböző természeti formákat felhasználva, a borús idő ellenére is csodás alkotások születtek.

A pedagógusok is részt vettek egy másfél órás foglalkozáson, amelyen különböző rajzi és festészeti technikákkal ismerkedtek meg. Az ott tanult kreatív módszereket be tudják majd építeni a tanóráikba.

A program Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata civil szervezeteknek kiírt pályázati támogatásából és a Platán Iskoláért Alapítvány jóvoltából valósulhatott meg.

 

Kövessen minket a Facebookon is!