Kultúra 2019. október 15. 16:00

15 éves a Félegyházi Táncszínház

Képgaléria
15 éves a Félegyházi Táncszínház
Jubileumi gálaműsort tartott október 12-én, szombaton a Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület. A 2004-ben alakult csoportot és sikeres produkcióit jól ismeri és szereti a helyi, valamint a városhatárokon túli közönség.

A Félegyházi Táncszínház gyakran nyúl a magyarság és a szerelem témaköréhez. Az elmúlt években feldolgozták az István, a királyt, A költő visszatér című darabjukkal Petőfi Sándor személyének és munkásságának állítottak méltó emléket, bemutatták a Kalevala finn eposzt, a Nimród vére történelmi táncjátékot, a Transylmánia együttes hanganyagára épülő, a Víz szalad, a kő marad című táncjátékot, A Napba öltözött leányt és a Sorsunk táncjátékot, A Megfeszített című rockoperát, Arany Jánostól az Ágnes asszony balladáját, a Pénz szaga, továbbá a Mátyásnak tüköre című táncjátékot.

Ezeknek a méltán sikeres produkcióknak a leglátványosabb pillanatait láthatta újra a közönség október 12-én, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében megrendezett gálán. Az eseményen Kovács-Csonka Szilvia, az intézmény igazgatója és Csányi József polgármester, a rendezvény fővédnöke köszöntötte a vendégeket. A város első embere megtiszteltetésnek nevezte, hogy Kiskunfélegyháza ilyen kiváló táncosokból álló együttessel büszkélkedhet, akiknek munkáját és előadásait a legmagasabb szintű profizmus jellemzi.

Dr. Horváth-Rekedt Gréta Wass Albert: Üzenet haza című versével nyitotta meg az estet. A gálán közreműködött még a Padkaporos Táncegyüttes Pity-Pang csoportja, a szegedi Délikert Táncegyüttes, a Félegyházi Táncszínház tánckara és szólistái. A produkciót Papp Nóra és Kátai Tibor rendezte és koreografálta.

V. B.

Fotó: Patyi Zoltán

 

Kövessen minket a Facebookon is!