Helyi hírek 2014. augusztus 27. 18:05

Kizárták magukat a Fideszből

Kizárták magukat a Fideszből
Automatikusan megszűnt a tagsági viszonya Balla Lászlónak, a Fidesz helyi elnökének, Szamosi Endrének, a Fidesz helyi szervezete alelnökének, Gyenes Attilának, Horváth Gábornak, és Bense Zoltánnak. A helyi politikusok, megszegve a párt alapszabályát, a Fidesz-KDNP jelöltjei ellen kívánnak indulni a Nemzeti Fórum színeiben az őszi önkormányzati választásokon – jelentette be ma (augusztus 27-én) Jankovszki Zoltán és Dongó József, a Fidesz helyi szervezetének alelnökei.

A Fidesz alapszabálya szerint kizárási javaslat nélkül megszűnik a tagsági viszonya annak, aki az európai parlamenti, az országgyűlési vagy az önkormányzati választásokon bármely más szervezet képviseletében, vagy független jelöltként – akár egyéniben, akár listán – jelölteti magát a szövetséges hivatalos jelöltjeivel szemben. A tagsági viszony a hivatalos jelölti bejelentés napján megszűnik. A mai bejelentést követően elvesztette fideszes párttagságát Balla László, Gyenes Attila, Horváth Gábor, Szamosi Endre és Bense Zoltán. Aki a Fidesz ellen indul, az a baloldalt erősíti. Támogassuk a Fideszt, hogy Fidesz is támogathasson bennünket – mondta el Dongó József.

 A Fidesz alapszabálya szerint a helyi csoport javaslatot tehet a polgármester-jelölt személyére. A döntést a megyei ÖVEB (Önkormányzati Választási Egyeztető Bizottság) hozza meg, ha azt megfellebbezi a választókerületi elnök, a párt országos választmányának elnöksége hozza meg a végső döntést. A Fidesz országos választmánya egyhangú határozata szerint a FIDESZ-KDNP polgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásokon Kapus Krisztián – tette hozzá Jankovszki Zoltán.

Kövessen minket a Facebookon is!