Egészségügy 2019. november 13. 11:30

Az inzulinrezisztenciáról mindenkinek

Az inzulinrezisztenciáról mindenkinek
A kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda szeretettel hív minden érdeklődőt az Egészségben – betegségben című klubsorozat nyitó előadására.

Az Élelmiszerek, és ami mögötte van alcímet viselő program november 14-én, csütörtökön 16 és 17 óra között lesz a Móra Ferenc Művelődési Központ I. emelet, 119-es termében. A foglalkozásokat Szalontai Enikő dietetikus és élelmiszerminőségi mérnök vezeti.

Havonta megújuló témákkal várnak mindenit. Az Egészségfejlesztési Iroda programjai ingyenesek.

Bővebb információ és jelentkezés személyesen az Egészségfejlesztési Irodában, a Kossuth utca 1. szám alatt, vagy telefonon a 76/562-094-es illetve a 76/562-000/294-es melléken, továbbá Szalontai Enikőnél a 06-30-545-0270-es számon lehetséges.

Az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség fogalma nem véletlenül keveredik a fejekben: bár eltérő állapotokról van szó, a kettő mégsem tárgyalható egymástól függetlenül: legegyszerűbb meghatározása szerint ugyanis az inzulinrezisztencia a 2-es típusú diabéteszt megelőző állapot. Az inzulinrezisztencia voltaképpen a szénhidrát-anyagcsere zavara. A szénhidrát-anyagcserét a hasnyálmirigyben termelődő hormon, az inzulin szabályozza: ez segíti, hogy a vérből bejusson az inzulinérzékeny szövetek sejtjeibe az őket tápláló cukor.

 

Kövessen minket a Facebookon is!