Helyi hírek 2019. október 18. 07:30

Pályaorientációs nap a Mezgében

Képgaléria
Pályaorientációs nap a Mezgében
Pályaorientációs napot tartottak október 16-án, a kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiumában.

A Foglalkozások Hete programsorozat egyik állomása, a félegyházi Mezgé volt. Harmadik alkalommal rendezték meg Az eseményt, amelynek keretében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szakképzési intézményeinek mindennapjaiba nyerhettek betekintést a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók és pedagógusaik. Az anyaépületben a kalácsfonás, a mézeskalács-díszítés, a sógyurmázás rejtelmeit leshették el a diákok. A tangazdaságban is folytak diákcsalogató foglalkozások, többek között kocsikázás, állatsimogató, lovaglási lehetőség is várta a gyerekeket, de lehetett pirospaprikát is fűzni.

A különleges esemény alkalmából, a mezőgazdasági tangazdaságok és gyakorlati képzőhelyek látogatását tették lehetővé a vendéglátók. Az érdeklődő diákoknak a szakmai betekintésen túl arra is lehetőségük nyílt, hogy ténylegesen bekapcsolódjanak egyes munkafolyamatokba. Ezek az élmények hozzájárulhatnak, hogy a szakmaválasztás tudatos döntés legyen a diákok részéről, amitől az iskola kisebb lemorzsolódást vár – mondta el Kiss-Feketéné Bodor Barbara szakmai igazgatóhelyettes.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!