Egészségügy 2019. október 19. 13:00

Figyelemfelhívó rendezvény az Újraélesztés nemzetközi napján

Képgaléria
Figyelemfelhívó rendezvény az Újraélesztés nemzetközi napján
Október 16-án tartják az Újraélesztés nemzetközi napját. Ez alkalomból figyelemfelhívó megmozdulást szervezett a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete a József Attila Általános Iskolában.

A rendezvényen az iskola minden felsős diákjának lehetősége volt megismerkedni és gyakorolni az újraélesztés alapjait. Nem csak felnőtt Ambu-babán gyakorolhattak a tanulók, hanem csecsemő és kisgyermekméretű bábukon is kipróbálhatták az életmentés fortélyait. A rendezvény a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesületének közreműködésével valósult meg.

Almádi-Kis Melinda, a Vöröskereszt helyi vezetője elmondta, hogy hazánkban 25 percenként meghal egy ember hirtelen szívhalálban. Kétharmaduk megmenthető lenne, ha a helyszínen lévő laikusok 3-5 percen belül megkezdenék az újraélesztést. A Vöröskereszt nagy hangsúlyt fektet a fiatalok oktatására, mivel minél korábban ismerkednek meg a gyerekek az életmentés alapjaival, annál magabiztosabban fognak tudni segíteni, amikor valaki bajba kerül. A Vöröskereszt minden tavasszal megrendezi a felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét, amelyre ebben a tanévben is minden iskola indíthat csapatokat, akik jövő áprilisban a városi versenyen mérhetik össze tudásukat.

 

Kövessen minket a Facebookon is!