Sport 2019. október 24. 11:00

Elkezdődtek az U11-es kosárlabda-küzdelmek

Képgaléria
Elkezdődtek az U11-es kosárlabda-küzdelmek
Öt kiskunfélegyházi csapat részvételével rendezték meg az U11-es korosztályú kosárlabda-bajnokság első játéknapjait októberben. A gyerekek két helyszínen, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban és a Constantinum Sportcentrumban mérték össze tudásukat.

Bokányi Rita edző beszámolója:

Az elmúlt hétvégén az U11-es korosztály számára is megkezdődtek a küzdelmek. Vannak a versenyzők közt „öreg motorosok”, olyanok, akiknek ez volt élete első meccse, és vannak, akik csupán néhány hete pattogtatnak. Ez az év kezdés az idősebb játékosok számára is tartogatott új dolgokat, hiszen minden évben kicsit alakulnak a csapatok, és ehhez idén még szabályok is változtak. A megszokottól eltérően ebben a korosztályban az idei szezontól négy – négy játékos csap össze.

Egyelőre öt kiskunfélegyházi csapat versenyez ebben a korosztályban. Ennek a létszámnak köszönhetően az első fordulóban minden csapatunk hazai helyszínen lépett pályára a bajnokság „D” és „E” csoportjában.

Október 18-án, péntek délután a városi sportcsarnokban vette kezdetét a kenguru korosztály számára az évad. Elsőként az „E” csoportban, a Constantinum, Platán és Darvas iskola csapatai mérettettek meg, ahol az utóbbi csapat zárt két győzelemmel.

 

Nádasdi Péter, a Platán iskola edzője:

Első mérkőzés: platánosok első mérkőzésükre készültek. Nagy volt az izgalom, ez meglátszott a csapaton. Bátortalanul, félve, gyáván kezdtük a mérkőzést. Ahogy telt az idő bemelegedtünk, a tanult dolgokat kezdtük alkalmazni. Sajnos későn.

Második mérkőzés: Nagyon jól kezdtük a meccset, játékunk olykor kosárlabdára hasonlított. Magasságbeli eltérés és egy erősebb második négyes jelentette a különbséget a két csapat között.


Rádi Dezső, a Constantinum edzője:

Az első forduló nem várt sikert hozott a Constantinum csapata számára, hiszen a tavalyi játékosok közül 5 2009-es születésű maradt ebben a korcsoportban, a többi fiatalabb, vagy idén kezdte a játékot. Az első mérkőzésen nagyon szépen védekezve, gyors lefutásokkal próbáltunk játszani. Nagy örömet okozott, hogy minimális technikai hibát vétettünk. Minden játékos lehetőséget kapott, amit sok-sok értékes ponttal háláltak meg.

A második mérkőzésre kis pihenő után került sor. Az ellenfelünk magasabb és „fiúsabb” csapat is volt, hiszen nálunk a fele csapatot lányok alkotják. A félidőben még csak 6 pont volt a hátrányunk, de sajnos a rutintalanság és a fáradtság nem tudta felvenni a versenyt a másik csapat lényegesen pontosabb és biztosabb játékával szemben.

Összegezve: minden tanult elemet szépen alkalmaztunk, egy kicsit pontosabb befejezések kellenek. A dobott pontjaink biztatók a jövőre nézve, minden fordulóval csak színesedni fog a játékunk.

Köszönjük a sok kilátogató szurkolónak a rendkívül sportszerű szurkolást.

A szombat délelőtti programban két helyi és egy kecskeméti csapat szerepelt, ahol reggel rögtök a mieink feszültek egymásnak a „D” jelű csoportban.


Vladimir Vujadiovic, a Batthyány iskola edzője:

FTSI Dózsa - FTSI Batthyányi 84-33 (29:2,18:8,21:7,16:16)

Batthyány: Kis Barnabás 2, Besze Zsófia 7, Mészáros Boglárka 2, Rigó Vincze 1, Szűcs Ferenc 2, Urbán Milán 8, Sikár Jázmin 8, Böröczi Réka 1, Tóth Melinda 2.

FTSI Batthyány - KKC Mátyás 28-52(8:4,5:28,10:6,5:14) Kis Barnabás 10, Urbán Milán 2,Sikár Jázmin 12,Besze Zsófia 3, Rigó Vincze 1.

A legkisebbek is elkezdték a bajnokságukat. Első meccsen az igen erős Dózsás kollégákkal mérkőztünk meg ahol nem sok esélyünk volt. Úgy éreztem, hogy a gyerekek igen megijedve játszottak elég sokáig, mert tapasztalatom szerint sokkal többre képesek. Ami szerintem bebizonyosodott a végén és tudtunk egy jó, pontokkal gazdag utolsó negyedet játszani velük. Gratulálok a Dózsának és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!


Bokányi Rita, a Dózsa iskola edzője:

Kíváncsian vártam az U11-es korosztály rajtját. Egyrészt az új szabályok miatt, másrészt a kis csapatunk miatt.

Úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy a csapat nagy része még igencsak a pályafutása elején jár. Vannak, akik most léptek először pályára „élesben”, és vannak olyan játékosok is, akik nagyobb korosztályban is megállják a helyüket.

Az első találkozón a még formálódó, és a közös munka elején járó Batthyány csapata ellen játszottunk. Határozott kezdés után a folyamatosan tudtuk növelni az előnyt, ezzel nagy önbizalmat adva a csapatnak.

A második mérkőzésen egy csak lányokból álló kecskeméti csapattal játszottunk. Felszabadult, jó hangulatú játék jellemezte csapatot, amit magabiztos győzelemmel koronáztunk.

Számomra pozitív volt a forduló, hiszen a rutinosabb játékosok megadták a csapat tartását, az ifjabbak pedig teljes szívüket adták hozzá. Igazán jó látni mikor a ponterős játékosok segítik kosárszerzéshez fiatalabb társaikat!

D csoport

FTSI Dózsa Gy. isk – FTSI Batthyány L. isk. 84-33 (29-2,18-8,21-7,16-16)

Kecskeméti KC Mátyás – FTSI Dózsa Gy. isk. 31-77 (6-18, 10-19, 7-20, 8-20)

FTSI Batthyány isk. – Kecskeméti KC Mátyás 28-52 (8-4,5-28,10-6,5-14)

E csoport

FTSI Constantinum – FTSI Platán isk. 49-18 (12-4, 19-2, 8-10, 10-2)

FTSI Darvas isk. – FTSI Constantinum 75-42 (12-8, 19-16, 22-6, 22-12)

FTSI Platán isk. – FTSI Darvas isk. 23-85 (15-10, 4-31, 2-4, 2-40)

Információ, csapatkép: Bokányi Rita

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!