Sport 2019. október 28. 15:00

Szoros mérkőzéssel kezdett az FTSI leány serdülő kosárcsapata

Képgaléria
Szoros mérkőzéssel kezdett az FTSI leány serdülő kosárcsapata
A dél-keleti régió regionális leány serdülő bajnokságának alapszakaszbeli első fordulóját rendezték meg október 26-án a Constantinum Sportcentrumban. Az FTSI ellenfele a Kecskeméti KA/B, illetve a Szolnoki SC/B volt ezen a játéknapon. A Kecskemét ellen nagyot küzdött az FTSI csapata és csupán a véghajrában maradt alul. A Szolnok ellen az előző küzdelemtől megfáradtan veszített az együttes. A játékban akadtak pozitívumok, így sok szép eredmény várhat még Fekete- Seres Ildikó és Bokányi Rita edzők csapatára a szezonban.

Fekete-Seres Ildikó edző értékelése:

Ezzel a mérkőzéssel kezdtük meg idén a szereplésünket a bajnokságban, ahol a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia B csapata volt az ellenfelünk. Edző meccseket már játszottunk, de pontosan nem tudtuk, hogy milyen játék erőt fogunk képviselni. Energikusan kezdtünk, az első pár támadásunk jól alakult, pontokat szereztünk. Ez mindig kritikus szokott lenni, hogy hogyan sikerül elkezdeni a játékot. Végig vezettünk, nem sokkal, de uraltuk a mérkőzést. Védekezésben sokszor sikerült hatékonyan segíteni egymásnak. De sajnos akadtak olyan szituációk is, amikor elaludtunk és könnyű kosarakhoz juttattuk az ellenfelünket. Támadásban voltak remek lefutásaink, szép kosarakkal a végén. Felállt játéknál a tanult játék elemeket is tudtuk alkalmazni. Aminek nagyon örültem, hogy voltak közép távoli dobásaink. Persze voltak hibáink, rossz döntések, eladott labdák. Ezek egy része a játék sebességéből adódott. Fizikálisan és technikailag sem vagyunk elmaradva ettől a csapattól. A rotációnk nem volt teljes, tíz játékosunk tudta vállalni a mérkőzést, ez a végére kiütközött, így kicsúszott a kezünkből a mérkőzés és 6 ponttal kikaptunk.

Összességében nagyon pozitív benyomásaim vannak a látott teljesítményekkel kapcsolatban.


Regionális Leány Serdülő Bajnokság, Alapszakasz I, 1. forduló, Dél- Keleti Régió
"A" csoport


Helyszín: Kiskunfélegyháza, Constantinum

Időpont: 2019.10.26.

10:00 Kecskeméti KA/B- FTSI 62- 56
(12-10, 18- 22, 17- 15, 15- 9)

FTSI: Ladányi Dorina- 19, Téglás Tamara- 10, Fehér Fruzsina- 9, Varga Evelin- 8, Hevér Réka- 8, Rádi Boglárka- 2, Tarjányi Dóra- 2, Szabó Zita- 2, Leiz Luca,-Füzesi Viktória-.


Fekete-Seres Ildikó edző értékelése:

Az első mérkőzés csalódásán nem tudtuk magunkat túl tenni, az első két negyed ennek esett áldozatul. Az első félidőben csak lézengtünk a pályán, így 21 pontos hátrányt szedtünk össze. A második negyedben ráadásul pár perc erejéig négy játékosunk volt a pályán, mert nem volt cserénk. A második félidőre magunkhoz tértünk, a harmadik játék részt 3 ponttal megnyertük, de a duplázás végett a mérkőzés végére elkészültünk az erőnkkel.

Nem gondolom, hogy ez a szolnoki csapat ennyivel jobb nálunk. A két mérkőzés között 15 perc szünet volt, ennyi idő alatt, ezt a vereséget megemészteni nem volt könnyű, ebben még fejlődnünk kell. Rossz döntéseinken nem búsulni kell, hanem tanulni belőle.


12:00 FTSI- Szolnoki SC/B 49- 66
(9- 19, 15- 26, 18- 15, 7- 16)

FTSI: Ladányi Dorina- 9, Varga Evelin- 9, Téglás Tamara- 7, Rádi Boglárka- 7, Tarjányi Dóra- 6, Fehér Fruzsina- 6, Leiz Luca- 2, Hevér Réka- 2, Szabó Zita-1, Füzesi Viktória-.


Fekete-Seres Ildikó edző értékelése:

Van fantázia a lányok játékában, két mérkőzést veszítettünk, de nem vagyok csalódott, persze én is győzni szerettem volna, de nem szabad csüggednünk jó úton járunk. Méltó ellenfelek voltunk, megizzasztottuk mindkét csapatot. Köszönjük a szülőknek a szurkolást, illetve a sérült és beteg csapattársaknak, hogy a kis padon ülve biztatták társaikat.

Edzők: Fekete- Seres Ildikó, Bokányi Rita

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!