Program 2014. augusztus 29. 08:30 Forrás: hiroshir.hu

Repülőnapokban gazdag lesz a következő három hétvége

Repülőnapokban gazdag lesz a következő három hétvége
Augusztus 30-án Gyöngyös-Pipishegyen és Kecskemét-Matkópusztán is látványos programok várják a repülés szerelmeseit.

A gyöngyös-pipishegyi repülőtér hosszú időn keresztül május 1-én adott otthont a hagyományos repülőmajálisnak, amely azonban az utóbbi években több alkalommal is elmaradt.


Most végre ismét benépesül a repülőtér a Solymos Napok Repülőnap keretében, ahol többek közt bemutatót tart Besenyei Péter, a Komo-Sky Team Apollo Fox kötelék, de lesz An-2-es bemutató, helikopter-bemutató, autogiro és motoros vitorlázó-bemutató, valamint sárkányrepülők és ejtőernyősök is, akik az An-2-es gépből ugranak ki. A különleges látnivalók közt érdemes megemlíteni az L-29-es Delfin és az oldtimer Róma repülőgép bemutatóját, vagy a transzparens-vontatást és a vitorlázórepülő-vontatást, amelyet Vámosi Miklós hajt végre hazánk legöregebb Zlin-43-as repülőgépével.

Matkópusztán augusztus 23-a óta tart a XIX. FAI Unlimited Motoros Műrepülő Európa-bajnokság, amelynek zárásaként ugyancsak gazdag programmal készülnek a szervezők. A Magyar Honvédség Gripen vadászgépei mellett bemutatót tart Veres Zoltán, a Goldtimer Alapítvány Po-2-es repülőgépe, a Bravo3 Aerobatic Team spanyol válogatott kötelék, Tóth Ferenc Európa- és világbajnok műrepülő pilóta, valamint a Heliforce Mi-2-es helikoptere Imreh Lajossal, amely gép egy vitorlázógépet is a levegőbe emel.

A pipishegyi rendezvényhez hasonlóan Matkópusztán is lesznek sárkányrepülők és ultrakönnyű gépek, illetve bemutatót tart egy An-2-es repülőgép. Szeptember első két hétvégéjén Egerben és Nyíregyházán, majd Budaörsön, Szatymazon és Börgöndön is lesz repülőnap, amelyekről később várhatók részletes információk.
 

Kövessen minket a Facebookon is!