Sport 2019. október 28. 18:00

Félegyházi K1-es sikerek

Képgaléria
Félegyházi K1-es sikerek
Sikeresen szerepeltek a KHSE versenyzői Provics Gergő és Nagy Krisztián az elmúlt időszakban. A 16 éves Provics Gergő a WFC K1 Országos bajnokságon méretette meg magát, ahol két kategóriában is magyar bajnoki címet szerzett 71 kilogrammban a kadétok között. Eközben Nagy Krisztián az EM Legend Superfight Series K1 gálán lépett ringbe Kecskeméten, ahol a kínai Wang Aoanggal csapott össze. A 2018-as nemzetközi Wushu bajnokság 85 kg-os győztesének eddig kevés legyőzője akadt. Nagy Krisztiánnak azonban sikerült fölé kerekednie, egy alkalommal földre is küldte, amivel kiharcolta a győzelmet.

Beszámolók:

2019 WFC K1 Országos bajnokság

2019. 10. 19. szombat, helyszín magyarországi németek általános iskolája Baja

Egy plázs, egy ring, két szabályrendszerben párhuzamosan zajló K1 küzdelmek, 15 órányi izgalom és 254 induló. Ez várt az ország minden részéről idelátogató versenyzőkre és szurkolókra az idei Országos WFC bajnokságon.

A KHSE fiatal sportolója Provics Gergő kettő szabályrendszerben is képviselte a félegyházi színeket.


K1 Light -71kg kadét 16-18 évesek

Aranyérem.

Még csak 16 éves, de korosztályában már rutinos versenyzőnek számít Gergő. A tréneri utasításokat fegyelmezetten betartva 2 menetben magas technikai fölénnyel diadalmaskodott döntőbe jutott ellenfelén. A védjegyének számító kontra bunyó mellett most már helyet kaptak a rúgások is, melyek időnként bravúrosra sikerültek a nézők nagy örömére.


K1 -71kg kadét 16-18 évesek

Aranyérem.

Gergő egy villámgyors térd rúgás és ütés kombinációnak köszönhetően már az első menet első percében feladásra késztette elődöntőbeli ellenfelét. A gyors technikai KO feltüzelte Provicsot a döntőre. A KHSE versenyzője sok comb és test rúgást elhelyezve ellenfelén tette egyértelművé, hogy ő kategória favoritja. Mind a 3 menetben, érett magas színvonalon bemutatott technikával, v.mint példaértékű fegyelemmel kerekedett felül az egyébként mind fizikailag, mind pedig technikailag jól felkészült kecskeméti ellenfelén. Ennek eredményeként az egyhangú bírói ítélet sem maradhatott el.

Gratulálunk Gergőnek és felkészítőinek a két aranyéremhez!



Magyarország-Kína párharc, EM Legend Superfight Series K1 gála

2019. 10. 12. szombat, helyszín Kecskemét, Messzi István sportcsarnok

Összesen 27 küzdelmen (7 nemzetközi és 20 hazai) szurkolhatott a kilátogató népes kecskeméti küzdősport rajongó közönség. Az országhatáron túli versenyzők csapatát 5 magasan kvalifikált kínai harcos mellett 2 angol profi K1 versenyző is színesítette. A kínai EM Legend szervezet számos nagy rendezvényt tudhat maga mögött, amit mutat az idehozott versenyzők nemzetközi ismertsége is.

A fiatal Bács-Kiskun megyei harcosok bemutatkozó küzdelmeit, tapasztaltalt magyar sportolók presztízs küzdelmei váltották, melyeket két magyar-angol parázs összecsapás követett.

A Kiskunfélegyházi Harcművészeti és Küzdősport Egyesület vezetőedzője a főtábla küzdelmei között bizonyíthatott. Az öt magyar-kínai párharcban olyan ismert magyar versenyzők szerepeltek Nagy Krisztián mellett, mint Furó Virág, Gera Miron, Nardelotti Zoltán, Görbics Gábor. Nagy ellenfele Wang Aoang volt, aki a Kínában rendezett 2018-as nemzetközi Wushu bajnokság 85kg-os győztese. K1 szabályrendszer szerinti küzdelmekben, eddig kevés legyőzőre akadt, ami köszönhető a tradicionális kínai harcművészetekben való alapos jártasságának, valamint verseny rutinjának. A szabályok szerinti 3x3 perc őszinte, nyíltsisakos küzdelmet hozott. Összeütést követően a fiatal kínai azonnal neki esett a KHSE kiválóságának, aki ezt rutinjának köszönhetően jól fogadta, ezzel azonnal felpörgetve az első menetet.

Aoang ütéseibe Nagy folyamatosan bele tudott kézzel kontrázni ezzel megtörve annak lendületét. A második menetben hallgatva a sarokból érkező utasításokra a félegyházi versenyző rúgásaival tudatosan támadta ellenfelének felsőtestét, ami meghozta a gyümölcsét. Az egyik kínai rohamot tiszta fejrúgással megállítva küldte padlóra a Wushu bajnokot a menet végéhez közeledve. Rászámolást követően tudott folytatódni a harc, de a hamar jött gong szó a kínai segítségére sietett. Jó fizikai felkészültségének is köszönhetően az utolsó menetre sikerült regenerálódnia a távol-keleti harcosnak, akit ezt követően a szíve vitt előre, ezzel forrósítva fel a hangulatot az arénában. Pontos, tiszta találatainak eredményeként a vezetőbíró Nagy Krisztián kezét emelhette magasba a párbaj végeztével. A rendezvény apropóját adó Magyarország-Kína párharcot 3-2 arányban a hazai csapat abszolválhatta.

Ugyan ehhez a rendezvényhez tartozik, hogy a KHSE alelnöke Czakó E. a Magyar Muay Thai bírói szövetség felkérésének eleget téve bíráskodhatott végig az est folyamán, így immáron már nemzetközi küzdelmeken is debütálva.

Kép és információ: Nagy Krisztián

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!