Egészségügy 2019. október 29. 08:00

Segítettünk Zentének, segítsünk Leventének is!

Segítettünk Zentének, segítsünk Leventének is!
Ahogy arról korábban a 24.hu beszámolt, összegyűlt a súlyos izomsorvadásban szenvedő Zente gyógykezeléséhez szükséges 700 millió forint. Az SMA-1 típusú izomsorvadást a gyógyíthatatlan betegségek között tartják számon, de világ egyik legdrágább gyógyszere javíthat Zente állapotán.

A Blikk úgy tudja, hogy a gyógyszert ma, kedden, október 29-én adják be a kisfiúnak a budapesti Bethesda kórházban. A kórház szakemberei az elmúlt hetekben Zente nagy médiavisszhangot kapott kezeléséről és a közösségi gyűjtésből finanszírozott gyógyszer beadásáról kedden tájékoztatót is tartanak a sajtó – és így a nyilvánosság – számára. A kórház képviselői a speciális, Európában még nem törzskönyvezett génterápiás módszer szakmai hátterét és az előkészületeket is bemutatják.

A lap hozzáteszi: sokan tudják, hogy van egy másik kisfiú, Levente, aki SMA II betegségben szenved. Neki azonban nincs sok ideje, decemberben lesz ugyanis kétéves, a szert pedig azt követően már nem kaphatja meg. A szükséges összegnek eddig a fele gyűlt össze. leventéről és a segítségnyújtás lehetőségeiről 
ezen a Facebook-oldalon olvashat.

Nemcsak Zentének van szüksége erre a speciális kezelésre.Van egy másik kisfiú, Levente, aki SMA II betegségben szenved,neki azonban nincs sok ideje, decemberben lesz ugyanis kétéves, a szert pedig azt követően már nem kaphatja meg. A szükséges összegnek eddig a fele gyűlt össze.



Mindeközben Kiskunfélegyházán is többen szeretnének segíteni. Például az egyik ismert ABC kéri vendégeit - ahogy írták plakátjukon - egy apró lépésre: Hívd meg Levit egy kávéra! 




Ezen kívül október 30-án, szerdán 10 és 18 óra között mindenkit várnak egy közös sütizésre a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, a polgármesteri hivatal aulájában és a House 36 Ingatlanirodában a közös segítség reményében.

Aki szeretne segíteni Leventének, látogasson el a kisfiú
 Facebook-oldalára, ahol minden információ megtalálható. 
 

Kövessen minket a Facebookon is!