Kultúra 2019. november 4. 16:00

Könyvtársarok – Bella Italia – gyönyörű Olaszország

Könyvtársarok – Bella Italia – gyönyörű Olaszország
Író-olvasó találkozót tart városunk szülötte, Semperger-Sommariva Kinga, az Egy kis Itália blog szerzője, az északkelet-olaszországi Friuli-Venezia Giulia régió „magyar nagykövete”, november 12-én, kedden a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Ehhez a rendezvényhez kapcsolódva ajánlunk olyan kiadványokat, amelyek a könyvtárból kikölcsönözhetőek.

Az olasz nyelvről tudjuk, hogy dallamos, dinamikus, és azt állítják a nyelvtanárok, hogy könnyen megtanulható. A Pons olasz nyelvtanfolyam kezdőknek egy tankönyvből és 4 CD mellékletből áll, amelyekkel önállóan, saját tempóban, lépésről lépésre tehetünk szert biztos alapokra.

A Nyitott szemmel sorozat Olaszország című kötetében mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet egy itáliai kirándulás megszervezéséhez: izgalmas háttér-információkat az országról, lakóiról, történelméről és kultúrájáról, több száz színes fotót szépségeiről a hegyektől a tengerpartokig, tanácsokat a közlekedéssel, a szálláshelyek és az éttermek kiválasztásával kapcsolatban.

Aki nem engedheti meg magának, hogy elutazzon Itáliába, vegye kezébe Frances Mayes amerikai írónő nagy sikerű, számos kiadást megért Napsütötte Toszkána című regényét, amelyben életének új fejezetéről számol be: hirtelen ötlettől vezérelve megvásárol egy üresen álló villát. A szerző azt az olasz életstílust örökíti meg, amelyre vágyunk: kiélvezni a nap minden percét, megélve a pillanatot, finom ételekkel, jó barátokkal körülvéve.

 

Kövessen minket a Facebookon is!