• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Példaképekkel és a kosárlabdázás fortélyaival ismerkedtek meg a fiatalok
Sport 2014. augusztus 31. 16:40

Példaképekkel és a kosárlabdázás fortélyaival ismerkedtek meg a fiatalok

Képgaléria
Tartalmas napokon és színes programokon vannak túl a Jövő Bajnokai DSE által szervezett kosárlabda szakmai tábor résztvevői. Az augusztus 25-e és 30-a között megtartott táborban a diákok amellett, hogy megismerkedtek a sportág gyakorlati és elméleti részével, tapasztalatokat szerezhettek a már Magyarországon elismert kosárlabdázóktól. A fiatalokhoz többek között az NBI-es Kecskeméti TE csapatából két első osztályú szerb játékos is ellátogatott, valamint Wittmann Krisztián, a magyar válogatott irányítója is megosztotta gondolatait a táborozókkal.

A 49 gyerek Simon Zoltán és Rádi Dezső edzők által szervezett program alapján készült. Az erőnléti tréningek mellett jutott idő a labdás gyakorlatokra, valamint a szórakozásra is.

A foglalkozásokat a már előbb említett kosárlabdázók előadása, bemutatói színesítették.

 

A tábor augusztus 30-án a félegyházi sportcsarnokban közös családi nappal és kosarazással zárult.

 

Simon Zoltán /edző, Jövő Bajnokai DSE/:

- Tartalmas napokon vagyunk túl, a gyerekek eljutottak a terhelhetőségük csúcsára. Kiszínesítettük nekik a programokat. A két NBI-es KTE szerb játékos a gyerekekkel 5-5 elleni játékba is beállt, ami nagy élményt jelentett számukra. Ők hatalmas példaképek a fiataloknak. Beszéltek nekik a szerb kosárlabdakultúráról és kiemelték a magyar kosárlabdázás pozitívumait is.

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!