Helyi hírek 2014. augusztus 30. 08:00 Forrás: baon.hu

Elfogyott a bója Tiszaalpáron

Képgaléria
Elfogyott a bója Tiszaalpáron
Leleményesen oldották meg az eszközhiányt. A falu utcái hónapok óta fel vannak túrva a csatornázás miatt, a leleményes munkások csütörtökön földbe szúrt faágakkal jelölték ki a veszélyes zónát.











Két földbe szúrt faággal jelezték a munkások a közlekedőknek csütörtökön Tiszaalpáron, hogy nem érdemes rámenniük az út szélén frissen lebetonozott csatornafedélre. A falu utcái hónapok óta fel vannak túrva, a helyiek élhetetlennek érzik emiatt Tiszaalpárt, velük együtt az átutazók sem győzik kerülgetni a „munkaterületet”.

Korábban sokan arról panaszkodtak, hogy Alpáron óriási a por, a felmart, kiásott, majd mészkőőrleménnyel visszatemetett utcák járhatatlanok. A mészkőőrleményen manőverező autók és biciklisek egyébként egyaránt a defektet kockáztatják minden nap és aki sokat kockáztat, bizony gyakran rajtaveszt...

Egy helyi férfi elmondása szerint „gőzerővel folyik a munka”.A napokban neki kellett rászólnia a munkásokra, hogy vagy tegyék vissza a főúton, az autók nyomvonalában lévő csatornafedelet, vagy jelöljék ki valamivel a lyukat, de így nem maradhat, mert nagy baleset lehet belőle. A melósok ugyanis levették a csatornatetőt, majd arrébb húzódtak az árnyékba, de amint a férfi szólt nekik, észbe kaptak, és azonnal cselekedtek... Ehhez képest csütörtökön jól megoldották a Deák Ferenc utcában mutatkozó eszközhiányt: két letört faággal jelölték ki a frissen betonozott csatornafedelet, nehogy valaki rámenjen. Ha május lenne, talán még szalagok is kerültek volna az ágakra. A terepszínű „bóják” nappal szalagtalanul jól látszódtak, éjszakára meg remélhetőleg megszáradt már a beton. Oda legalább már jutott egy kis szilárd anyag.

Fotó: baon.hu
 

Kövessen minket a Facebookon is!