Sport 2019. november 13. 14:40

Nemzetközi szintéren is megállíthatatlan Provics Gergő

Nemzetközi szintéren is megállíthatatlan Provics Gergő
Hatalmas sikert elérve a WFC Kickbox és K1 világbajnokságon is legyőzhetetlennek bizonyult a KHSE versenyzője, Provics Gergő. A WFC magyar bajnokság után novemberben rendezték meg a WFC milánói világbajnokságát, ahol 22 ország több mint 400 versenyzője indult el. Provics Gergő K1 és Kickbox kategóriában is megszerezte a bajnoki övet -70 kg., illetve -74 kilogrammban.

Nagy Krisztián felkészítő edző beszámolója:

- Provics Gergő K1 és Kickbox kategóriában -70kg-ban nevezett. Amikor megérkeztünk kiderült, hogy súlycsoport összevonások történtek, így K1 kategóriában -70 kg-ban, míg Kickbox kategóriában -74 kg kategóriában kellett indulnia. Ez a súlykülönbség Gergőt nem tántorította el.

Első ellenfele K1 kategóriában egy helyi olasz versenyző volt. Gyönyörű meccset játszottak, ahol Geri folyamatosan uralta a meneteket. Az olasz bírok úgy érezték, hogy szükség lenne egy extra menetre, amivel nem értettünk egyet, azonban Gergő a 3. menetre sem fáradt el, így lazán folytatta a 4. menetet is, ahol már nem volt kérdés, hogy kinek a kezét emeljék a magasba.


Kickbox kategóriában ismét egy olasz ellenféllel került szembe, ahol ezúttal is tartottunk a hazapontozástól, sajnos félelmünk alaposnak bizonyult. Több alkalommal figyelmeztették Gergőt, olyan technikák miatt, amit az ellenfele folyamatosan alkalmazott. Ennek ellenére uralta a mérkőzést, több alkalommal talált, mint ellenfele. A bírok 1 extra menettel próbálták menteni a menthetetlent, de a negyedik menetben még nagyobb verést kapott a hazai ellenfele.

Második napon a K1 döntőben egy francia ellenféllel került szembe. Gergő az első menetben nagyon jól érezte a távolságot és mindent megtett azért, hogy minél változatosabb kéz és láb kombinációkat mutasson be. Folyamatosan uralta a mérkőzést. A mentek során legtöbb alkalommal Geri kezdeményezett, ahol biztosan talált, így kétség sem férhetett hozzá, hogy kinek a keze lendül a végén a magasba. 

Köszönjük a támogatóknak, hogy egy ilyen neves világbajnokságon részt vehettünk!


Felkészítő edzők: Nagy Tibor, Nagy Krisztián

Információ, kép: Nagy Krisztián

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!