Kultúra 2019. november 13. 16:00

Egy kis Itáliát varázsolt a könyvtárba

Képgaléria
Egy kis Itáliát varázsolt a könyvtárba
Egy kiskunfélegyházi lányról, álmokról, sikerekről, fájdalmakról és hibákról, szerelemről és boldogságról, és sok utazásról szólt az előadás. Semperger-Sommariva Kingával találkozott a közönség október 12-én a városi könyvtárban, aki Egy kis Itália címmel tartott ismeretterjesztő élménybeszámolót.

Előadásában elmondta, hogyan lett egy ismert, ambiciózus magyar vállalkozóból olasz feleség, s egy igazán boldog, nyitott, szárnyaló ember. Aki hirtelen rádöbbent, hogy élni jó, az élet minden pillanatában ott van a szép, a jó, a szeretni való. Egy kis Itália blogja Facebook-oldala ma már több mint 2500 követőt vonz. Ő pedig élvezi a „másik életét”, már nem egy, hanem három vállalkozás aktív szereplőjeként. Bemutatóját számos, látványos képpel illusztrálta.

Semperger-Sommariva Kinga őszintén szólt arról is, hogy egy ideig mélyponton volt az élete. A válási procedúra már elkezdődött, de még javában tartott. Volt, hogy egy hétig nem mozdult ki a lakásból. Ő, aki korábban is imádott emberek között lenni, szeretett dolgozni, teljesíteni, mindenben maximalista volt, igazi energiabombaként dinamizálta környezetét is. Ám a magánélete teljes csődbe jutott. Pszichológushoz járt. Mi lesz velem? – futott át többször az agyán, de a külvilág ebből keveset érzékelt. Legfeljebb azt, hogy még többet, még keményebben dolgozott.

Csodák pedig vannak. Részt vett egy több országra kiterjedő – Észak-Olaszország, Szlovénia, Magyarország, Ausztria, Németország – turisztikai-projektben, hazai tanácsadóként a ProectMine is jelen volt, s szakértőként Semperger Kinga neve szerepelt a listán. Ott, ahol az olasz oldalt Sebastiano Sommariva képviselte. „Milyen szép neve van” – mondta Kinga cégtársának. Este a LinkedIn közösségi portált olvasgatva egyszer csak egy üzenetet kapott e projekt zárt csoportjából: „Szép a neved”. Csak nézett, nem értve, miről van szó. Másnap az egészet elmesélte cégtársának, barátjának, Barabás Tamásnak, jelezve, nem érti, mi történik, ki, s miért is írta az üzenetet. Aztán ez is kiderült: Sebastiano Sommariva, Olaszországból. Ő ott ugyancsak úgy gondolta, szép név a Semperger Kinga. Beszélgetni kezdtek skype-on, whatsapp-on, viberen. Több órán át. Két napra rá egy vörös rózsacsokor várta Kingát a munkahelyén. Azt hitte, volt kapcsolata akar békülni, de már jött is az email. Olaszországból érdeklődött Sebastiano, megérkezett-e a virág. A csoda elkezdődött. Egy hónap múlva Bécsben találkoztak egy hétvégén, ami üzleti ebédnek indult, majd szerelem lett belőle. Első látásra. Van ilyen.

– Soha nem hittem a csodákban, az ilyen mindent megváltoztató véletlenekben. Abban viszont igen, hogy nekem sem kell egyedül maradnom, valahol nekem is van egy lelki társam. Azt azért nem gondoltam volna, hogy pont Olaszországban – mondja ma Kinga.


Semperger Kinga ügyvezető, tulajdonos, KKV-szakértő és coach, a ProjectMine Kft. tulajdonos-ügyvezetője, nemzetközi, közvetlen uniós projektek vezető tanácsadója. 2004-ben az Ernst and Young Nemzetközi különdíjasa, a Jövő ígérete kategóriában. 2008-ban hazánk 25 legtehetségesebb női vezetőinek egyikévé választották. 2014-ben pedig az Év vállalkozója lett.
 

Kövessen minket a Facebookon is!