Helyi hírek 2014. augusztus 30. 11:00 Forrás: kefo.hu

Kecskeméti mérnökhallgatók kiemelkedő sikere a finnországi Nokiában

Kecskeméti mérnökhallgatók kiemelkedő sikere a finnországi Nokiában
Ismét Magyarországra, a Kecskeméti Főiskolára került a Finnish Mileage Marathon vándorserlege, a GAMF csapat ugyanis újra abszolút győztes lett a finnországi Nokiában 39. alkalommal megrendezett versenyen.  






A nagy múltra visszatekintő üzemanyag-takarékossági versenyen, ahol rendszeresen élvonalbeli csapatok állnak rajthoz, megismételve tavalyi sikerüket ismét a kecskeméti főiskolások voltak a sztárok, hiszen saját kategóriájuk első helye mellett abszolút győztesek is lettek. A 2013-ban ugyanitt felállított rekordjukat - 3082 km/1 liter benzinnel -  főként a változékony és szeles időjárás miatt ugyan nem tudták megjavítani, de az első helyet érő 2809 km/1 literes fogyasztás is kiemelkedő volt a mezőnyben.

A csapat elégedett az eredménnyel, mert azzal a célkitűzéssel indultak Nokiába, hogy nemcsak viszik, hanem hozzák is a vándorserleget, amelyre 39. győztesként ismét a GAMF-csapat neve kerülhet. A csapat ezzel lezárta az idei versenyszezont. Három versenyen vettek részt, s az eredmények magukért beszélnek, két kategóriagyőzelmet, két abszolút győzelmet, illetve egy kategória harmadik helyezést „gyűjtöttek be”. A GAMF-csapat emellett két alkalommal is kapott technikai innovációs nagydíjat, illetve egy design díjat a mérnöki tervezésért és kiváló minőségű kivitelezésért.
 

Kövessen minket a Facebookon is!