Kultúra 2019. november 19. 07:30

Könyvtársarok - Várjuk együtt a Mikulást!

Könyvtársarok - Várjuk együtt a Mikulást!
December 5-e éjjelén, december 6-a hajnalán a Mikulás házról házra jár és titokban meglátogatja az éppen alvó gyermekeket. Ha egész évben jól viselkedtek, akkor az ablakba kitett, megtisztított cipőcskékbe, csizmácskákba apró ajándékokat helyez el. A rosszak is elnyerik méltó jutalmukat, az aranyszínű virgácsot.

Aki nem akar decemberig várni, és idén először szeretne személyesen találkozni a piros köpenyben, püspöksüvegben és pásztorbottal ajándékokat osztó apóval, látogasson el november 30-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmába.

A Mikulásváró családi szombat délelőttön 9 órától az ügyes kezű kicsik és nagyok papírból fenyőfát, karácsonyfadíszt, rénszarvast és Mikulást készíthetnek. Akik nem szeretnek kézműveskedni, nézegethetik az újonnan vásárolt könyveket, belelapozhatnak a legfrissebb folyóiratok számaiba vagy babzsákon ülve olvasgathatnak. Közös játékra is van lehetőség: többféle társasjáték, csocsó, biliárd és léghoki várja a kikapcsolódni vágyókat.

A jóságos, mosolygós, pirospozsgás, hófehér szakállú Mikulás a könyvtárba háromnegyed 11-kor érkezik meg Lappföldről, sebesen vágtató rénszarvasok vontatta szánkóján
.
 

Kövessen minket a Facebookon is!