Program 2019. december 4. 13:00

Látogatás a kameruni misszióban

Látogatás a kameruni misszióban
A városi könyvtár szeretettel hív minden érdeklődőt Kurdi Viktor, a Bácsvíz Zrt. elnök-vezérigazgatójának Látogatás a kameruni misszióban című vetítettképes előadására. A 12 napos küldetés összefoglaló élménybeszámlója december 5-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Hattyúházban.

Egy nagyon érdekes és más világ tárult elénk Kamerunban. Sokkal szegényebb körülmények között élnek mint mi, mégis sokkal boldogabbak. A jobb módúak betonházakban élnek, de a lakosság zöme egyszerű, sárral tapasztott, ablaküveg nélküli házakban lakik. Általában nincs fürdőszobájuk, a vízparton fürdenek. A közbiztonság nem jó. A mának élnek, mivel számukra kilátástalan a holnap, így nincs pénzügyi kultúrájuk, mentőszolgálatuk és orvosi ellátás is csak alig.

A fővárostól távolodva betonutak elvétve vannak, járda nincs, a közlekedési moráljuk pedig messze eltér az európaitól. Egy kétsávos úton gyakran négy autó is megy egyszerre. Nincs tömegközlekedés, csak taxik. Egy ötszemélyes autóba akár nyolcan is beszállnak. Ami viszont van, az az internet, a mobiltelefon és a tévészolgáltatás. Gyönyörű és tiszta ruhákban járnak, illetve a frizurájuk is tökéletes, ha templomba, ünnepre vagy vendégségbe indulnak. A legnépszerűbb két foglalkozás a szabó és a fodrász. Az életörömük pedig irigylésre méltó -
mondta el korábban a baon.hu-nak Kurdi Viktor.
 

Kövessen minket a Facebookon is!