Program 2019. november 20. 11:30

A Muzsikás Együttes rendhagyó énekórája a Batthyányban

Képgaléria
A Muzsikás Együttes rendhagyó énekórája a Batthyányban
Rendhagyó énekórát tart a Muzsikás Együttes a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskolában november 22-én, pénteken 11 órakor. A zenészek a félegyházi fellépés előtt pár nappal nagyszabású koncertet adtak Lisszabonban, a Teatro da Trindade-ban. Az itteni iskolai szereplés alkalmával két rendhagyó énekórát, és ismeretterjesztő előadást tartanak a magyar népzenéről. Szóba kerül több tájegység muzsikája, valamint lesz hangszerbemutató is. 
A Muzsikás a jövő nemzedékéért

A Muzsikás együttes több, mint 10 éve járja az ország általános és középiskoláit a Rendhagyó énekóra programmal.

A zenei élményhez jutás, az éneklés, a zene tanulás, a zene befogadásának képessége jótékony hatású nem csupán az általános műveltségi szint emeléséhez, hanem a testi lelki harmóniához is.  A rendkívül gazdag Kárpát-medencei hagyományos népzene egyszerre ősi és modern ezt szerepet képes betölteni.
Fő támogató a MOL Zrt, ami lehetővé tesz, hogy a Muzsikás ezeket az órákat az iskolák számára, hogy ellenszolgáltatás nélkül, ingyenesen tarthassa. A cél a népzene élményszerű bemutatása, valamint az élő zene fontosságának kihangsúlyozása. A Muzsikás kivétel nélül minden jelentketző iskolába ellátogat, de a sokszoros túljelentkezés miatt lehet, hogy erre csak 1-2 év múlva kerülhet sor. Eddig mintegy150 ezer diákhoz és pedagógushoz jutottak el.
 

A Muzsikás együttes 1973 óta működő nemzetközi hírű Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népzenei együttes. 2008-ban az együttes a legrangosabb nemzetközi világzenei elismerésének a World Music Expo WOMEX-díjának kitüntetettje volt. A díjat 2008. november 2-án, ünnepi hangverseny keretében vették át Sevillában.

Díjak:

Kövessen minket a Facebookon is!