Helyi hírek 2014. augusztus 30. 13:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tűzvédelmi szakmai napok

Tűzvédelmi szakmai napok
Harmadik alkalommal rendezi meg szakmai fórumát a Bács Kiskun Megyei  Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Bizottsága és a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Szakcsoportja. Az eseményre szeptember 10-én és 11-én kerül sor Lakiteleken. A konferencia fővédnöke Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő.










Az első napon, szeptemeber 10-én szó lesz a tűzvédelem aktuális jogszabályairól, a műszaki irányelvek helyzetéről, a megyében történt kórházi beruházások (Baja, Kecskemét, Kiskunhalas) tűzvédelmi tapasztalatairól. Gyapjas János őrnagy „Tűzriadó elméletben és gyakorlatban - Tűzeset egy szociális otthonban” címmel tart előadást. Beszámolnak tűzkísérletek tapasztalatairól is, arról, hogyan égnek a hőszigetelt falak?

A második napon tájékoztató hangzik el a tűzjelző tűzvédelmi műszaki irányelvek jelenlegi helyzetéről, a tűzjelző hálózatok elemeiről, struktúráiról és a kiépítés szabályairól. Ezen kívül a témák közt szerepel a beépített tűzoltó berendezések oltóanyagairól és alkalmazási lehetőségeiről, a vízköddel és gázzal oltó berendezések kialakításáról.

A rendezvényre sok szeretettel várjuk a Magyar Mérnöki Kamara, a Magyar Építész Kamara tagjait, a tűzvédelmi szakértőket, az építésügyi és tűzvédelmi hatóság képviselőit, intézményfenntartókat, minden kedves érdeklődőt.
 

Kövessen minket a Facebookon is!