Program 2019. november 20. 17:30

Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát!

Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát!
Hatodszor is megépül idén a meseváros mézeskalács házikókból a Kiskun Múzeumban. Ehhez várják családok, nagyszülők és unokák, kicsik és nagyok, barátok, alkotó kedvű közösségek jelentkezését, akik szeretnek süteményt sütni és mézeskalács házikót készítenek a jótékonysági célú felhívásra.

Az alkotások bármilyen építményt ábrázolhatnak: házikót, a város nevezetes épületeit, köztéri alkotásait. Díszítésük idézzen téli, karácsonyi hangulatot, méretük ne legyen nagyobb az A/4 mézestészta alapnál.

A felajánlott mézeskalács házikókat december 4-én és 5-én, 8-tól 17 óráig, illetve december 6-án, 8-tól 13 óráig lehet leadni a Kiskun Múzeumban (dr. Holló Lajos u. 9).

A beérkezett mézeskalács házikókat bemutató kiállítást december 7-én, szombaton 15 órakor nyitják meg a Kiskun Múzeumban.

A mézeskalács alkotásokat tombolán sorsolják ki december 21-én, szombaton, a városháza előtt, a negyedik adventi gyertyagyújtást követően. Tombola 500 Ft/db áron vásárolható. A befolyt összeget a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Dózsa György utcai Óvoda Tagintézmény részére fejlesztő és szabadidős játékok vásárlására, a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézménye által szervezett nyári gyerekprogramokhoz szükséges eszközökre és a Kiskun Múzeum gyermekprogramjainak megvalósítására fordítják.

Érdeklődni és jelentkezni lehet a Kiskun Múzeumban.
Tel.: 76/461-468; E-mail: [email protected]

 

Kövessen minket a Facebookon is!