Egészségügy 2019. november 21. 13:00

Egészségjárat bevezetését tervezi az önkormányzat

Egészségjárat bevezetését tervezi az önkormányzat
– A városvezetés és az önkormányzat szüntelen, kiemelt törekvése, hogy a félegyházi embereknek stabil, kiegyensúlyozott színvonalú egészségügyi ellátásban legyen része. Ezért rengeteget tettünk az elmúlt öt évben, és nagyon sok tervünk van a jövőre vonatkozóan is. A legújabb kezdeményezésünk egy egészségjárat bevezetése lesz, amivel az ellátást mindenki számára elérhetővé szeretnénk tenni – mondta el lapunknak Csányi József polgármester a január 1-jétől tervezett buszjárat bevezetése kapcsán.

Mint ismert, az elmúlt három évben a város történetének eddigi legnagyobb beruházásaként megépült az új Egészségközpont. A korszerű épületre és környezetére eddig egymilliárd forintot költött a város. Előbb három szint készült el, amely a júniusi átadás óta betölti rendeltetését: számos háziorvosi és szakrendelésnek, valamint a háziorvosi ügyeletnek és a védőnőknek is helyet adva. Az épület további két szintjének átépítése, felújítása még zajlik, jelenleg a bútorozás történik. A beruházás befejezésével újabb egészségügyi szolgáltatások költözhetnek a házba, tovább bővítve például a magán szakrendelések körét. Itt kap helyet az Egészségfejlesztési Iroda is, amely prevenciós programjaival a teljes élethez segíti a félegyháziakat. Az önkormányzat legújabb kezdeményezésével azt szeretnék elérni, hogy a városban senki ne maradhasson le azért az elérhető egészségügyi szolgáltatásokról, mert nehézségbe ütközik számára az Egészségközpontba való eljutás.

– Tavaly tavasszal kísérleti jelleggel indítottuk el a kiskunfélegyházi és a kecskeméti kórházakat összekötő buszjáratot, amivel a betegek és a hozzátartozók régi igényét sikerült kielégíteni. Ennek folytatásaként most azon dolgozik az önkormányzat, hogy 2020. január 1-jétől az országban szinte egyedülálló szolgáltatást, úgynevezett egészségjáratot vezessünk be – tudtuk meg a polgármestertől.

A 20 fős, akadálymentesített, légkondicionált busz a tervek szerint naponta két alkalommal, a rendelési időkhöz igazodva járna. A külső városrészeket – a Kossuthvárost, Petőfi lakótelepet, Bankfalut – kötné össze az Egészségközponttal, aminek egészen a bejáratáig szállítaná a betegeket, majd természetesen a visszautazásukról is gondoskodna. A részletekről még folynak az egyeztetések, így a pontos menetrendről, indulási és érkezési helyszínekről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

 

Kövessen minket a Facebookon is!