Sport 2019. november 22. 11:30

A Koppányok novemberi eseményei

Képgaléria
A Koppányok novemberi eseményei
Budapestre és Szentendrére utazott csapatépítő tréning jellegű kirándulásra a Turul Koppányok 55 fős csapata, november 9-én. Célja az volt, hogy az egyesületben a csapattársi viszonyok erősödjenek és finomodjanak, mert ezek elengedhetetlenek az eredményes csapatmunkához.

A Turul Koppány HSE célja a tradicionális magyar íjászat népszerűsítésén kívül nem titkoltan az, hogy tagjai egy olyan társaságban töltsék el szabad idejük nagy részét, ahol a magyar kultúra ápolása elsődleges feladat, és fő szempont, hogy az együtt eltöltött idő minőségi elfoglaltság legyen, akár a szellemi, akár a testi fejlődést segítve.

A kirándulás első programja az Országházban tett egyórás látogatás volt, ahol alkalmunk volt a Szent Korona előtt leróni tiszteletünket és a Szent Ereklyéket körbe állva, kézen fogva elmondani a magyarság egyik legszentebb imádságát a Mi Atyánkot. Utána egy kis Kossuth téri sétát követően a Szentendrei Skanzen következett, ahol egy jó hangulatú Márton-napi fesztiválon vehettünk részt, amelynek neve: Szent Márton Napi Újborfesztivál és Libator volt. A rendezvény a bor és a gasztronómia körül forgott a paraszti évet lezáró vigasság jegyében. A borús idő ellenére az egész nap igazán vidám volt, és az időjárás is kegyes volt, mert a nagy eső elkerült bennünket.

November 16-án, Kiskundorozsmán versenyeztek a Turul Koppány Íjászai HSE tagjai, a Dorozsmai Íjászok Baráti Köre SE szervezésében megtartott II. Dorozsmai Szélmalom Kupa történelmi teremíjász versenyen. A megmérettetésnek az Ács Géza Sportcsarnok adott otthont. Jó hangulat, és viszonylag könnyű, jól lőhető célok jellemezték a versenyt.

Modern pusztai íj kategóriában: Bicskeiné Csányi Mária 1., ifj. Fetter Tamás 3., Zoboki Botond 3., Fetterné Nagy Tünde 4., a legnépesebb kategóriában Szeibert Imre pedig a 8. helyen végzett.

Vadászreflex íjjal: Kövecses Zsuzsanna 1., Tamáskovics Gyula 2., Dinnyés Gyula pedig az 5. helyezést érte el.

Kis Mónika
Koppány íjász
 

Kövessen minket a Facebookon is!