Sport 2019. november 23. 20:00

Színvonalas birkózó diákolimpiát rendeztek városunkban

Képgaléria
Színvonalas birkózó diákolimpiát rendeztek városunkban
A tavalyi évben leány, idén pedig fiú szabadfogású országos diákolimpiát tartottak Kiskunfélegyházán a II-es korcsoportban, november 23-án. A Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Birkózó Szövetség közös versenyének megvalósításában a félegyházi önkormányzat és a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület vállalt szerepet. Több mint 180 birkózó lépett szőnyegre. A korosztályok legjobbjai között 12 félegyházi birkózó kapott helyet. Ők korábban a területi döntőn kvalifikálták magukat a fináléba.

A hivatalos megnyitón Balla László alpolgármester köszöntötte a megjelenteket.

- A jövő reménységei, tehetségei számára nagy nap ez a mai. Újabb lépcsőfokhoz érve diákolimpián küzdhettek meg egymással. Hosszú út áll még előttetek, de a későbbi nagy bajnokok is hasonló utat jártak be.

Meghívott díszvendégként dr. Réczi László korábbi világbajnok, olimpiai bronzérmes birkózó, illetve Komáromi Tibor 3-szoros világbajnok, valamint az aktív sportolók közül Lőrincz Tamás olimpiai ezüstérmes, 3-szoros EB győztes és világbajnok volt jelen.

A diákolimpiát Simita Zsolt, a Magyar Birkózó Szövetség szakreferense nyitotta meg, külön kiemelve a helyi birkózóegyesület és a városi önkormányzat támogatását.

A köszöntőket követően a diákolimpiai eskü következett, amit Szécsényi Kornél, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője olvasott fel.

A verseny lebonyolításért Palásti Tibor, nemzetközi bíró, a verseny elnöke felelt.

A rendezvény közben a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztő Iroda várta az érdeklődőket, látogatókat többek között életmód tanácsadásra és az egészséghez kapcsolódó vizsgálatokkal.

A verseny eredményeiről beszámolunk.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!