Sport 2014. augusztus 30. 19:25

Elindult felfelé a Vasutas

Képgaléria
Megnyerte első hazai mérkőzését, így megszerezte első pontjait a megyei II. osztály északi csoportjában a Kiskunfélegyházi Vasutas. A félegyháziak a 3. fordulóban a Nyárlőrinc csapatát múlták felül 2-1-re és a hétközi kupasiker után egymás után másodszor hagyták el győztesen a pályát.

A találkozó mindkét együttes számára fontos volt, hiszen a Vasutas még pontot sem szerzett a szezonban és a vendég nyárlőrinciek is csupán egy egységet gyűjtöttek.

A félegyháziak a fölényes kupagyőzelmük után erre az összecsapásra is megőrizték a lendületüket, a 14. percben Makai Zoltán góljával előnybe is kerültek. (1-0)

A szünetig nem változott az állás, a jobban akaró Vasutas megérdemelten őrizte előnyét.

 

A második játékrészben a vendégek egyre nagyobb fölénybe kerültek, sok esetben a kapujuk elé szögezték a félegyháziakat, ennek ellenére a 65. percben Abonyi Péter egy gyors villámakció végén 25 méterről kipókhálózta a nyárlőrinci kapu jobb felső sarkát, így kettőre nőtt a különbség. (2-0)

 

A vendégek ezt követően minden egy lapra feltéve támadtak, több helyzetnél csak a szerencse mentette meg a Vasutast a góltól.

A hajrához érve végül összejött a nyárlőrincieknek a szépítés. A 77. percben Bera András talált közelről a hálóba.

 

Több gól a maradék játékidőben már nem született, így a lelkesen játszó hazaiak megérdemelten tartották itthon a három pontot. 

 

Bács-Kiskun Megye II. Észak 3. ford. 2014. 08. 30.

Kiskunfélegyházi Vasutas- Nyárlőrinc LSC (1-0) 2-1

gólszerzők: 14. p. Makai Zoltán, 65. p. Abonyi Péter ill. 77. p. Bera András 

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!