Helyi hírek 2014. augusztus 30. 20:30

Ingyenes ölelés az esélyegyenlőségért

Képgaléria
Ingyenes ölelés az esélyegyenlőségért
A fogyatékossággal élő emberek esélyegyenlőségének megteremtése, a befogadás, a tolerancia erősítése volt a célja a „Lépj közelebb!” címmel megrendezett rendezvénysorozatnak. Kiskunfélegyházán augusztus 29-én a gondolatkörhöz kapcsolódóan egész napos programot szerveztek, melynek keretében kiállítás, filmvetítés, sakkverseny, akadálymentes múzeumlátogatás, főtéri szórakoztató programok hozták egybe az esélyegyenlőség megteremtését fontosnak tartó polgárokat.

A rendezvény hivatalos megnyitóján Kapus Krisztián polgármester így méltatta a rendezvény fontosságát: „Mindannyiunknak megvan a saját, különleges hibája. Mindnyájan törött cserépedények vagyunk, de ezek a törések és hibák teszik sz életünket olyan nagyon érdekessé, különlegessé, értékessé. Csak el kell fogadni mindenkit annak, amilyen, és benne a jót meglátni. Erre szolgál szép és követendő mintául ez a rendezvény.”

Dr. Derera Mihály, a MEOSZ alapítója fogyatékkal élő társai nevében is mondta: „ Ezek a rendezvények, amelyek a „Lépj közelebb!” részei, hozzájárulhatnak ahhoz, hogy igazán örülhessünk annak az érzésnek, hogy mindenkinek lehetősége van mindenre. Ha már holnap is lesz még több lehetőség, holnapután meg még több, akkor valamennyien boldogabbak lehetünk."

A főszervező, Salma Ferencné, a Mozgáskorlátozottak Egyesületének Elnöke megköszönve a rendezvény támogatóinak segítségét, kifejtette: „az élet nem magánügy, hanem egy olyan történet, amely üzeneteket hordoz. Akkor lehet csak hasznos, ha azokat másokkal is meg tudjuk osztani. Kívánom, hogy legyünk elég nyitottak, hogy mindig meg tudjuk osztani történeteinket, és befogadni is tudjunk.”

A Petőfi téren a fogyatékkal élők és az érdeklődők közösen élvezték a szórakoztató programokat és az ingyenes szolgáltatásokat. A színpadon egymást váltották a művészeti csoportok, zenekarok. Miközben a gyerekek népi játékokkal múlathatták az időt, a felnőttek a téren felállított pavilonokban az egészséges életmóddal kapcsolatos tájékoztatókat olvashattak, hallgathattak, ellenőriztethették vércukor szintjüket, vérnyomásukat. De lehetett íjászkodni, a kerekes székesek akadálypályán is összemérhették ügyességüket. Az arra járóknak pedig még egy ingyenes ölelés is juthatott.

s-r.

Kövessen minket a Facebookon is!