Program 2019. december 6. 08:30

Múzeumtúra Budapestre

Múzeumtúra Budapestre
Múzeumlátogatást szervez Budapestre a Kiskun Múzeum Baráti Köre december 7-én, szombaton. A múzeumtúrára a 06/70/22-11-608-as telefonszámon lehet jelentkezni. Az utazás vonattal történik. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Indulás időpontja: december 7., szombat, 8.30-kor, találkozó az állomáson 8.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg.

Program:

A Budapesti Történeti Múzeum kiállításai, „Au-Revoir! Magyar származású fotográfusok Franciaországban” című időszaki kiállítás megtekintése
(Belépő: 62-72 év között 700 Ft, 70 év felett ingyenes)

Az eddig még soha nem szerepeltetett képeket is szép számmal felsorakoztató, kizárólag vintage kópiákból (az alkotók által készített korabeli nyomatokból) álló, többnyire francia magán- és közgyűjteményekből érkező válogatást most először láthatja a közönség.


A Magyar Nemzeti Galéria kiállításai, „A nagyvilág művésze vagyok…” László Fülöp festőművész időszaki kiállításának megtekintése
(Belépő: 62-72 év között 1.600 Ft, 70 év felett ingyenes)


László Fülöp (1869–1937) születésének 150. évfordulójára kamarakiállítással készült a Magyar Nemzeti Galéria, együttműködésben a művész életművét gondozó londoni székhelyű The de Laszlo Archive Trust-tal. A tárlat, amely a 20. század egyik legkitűnőbb portréfestőjének érett korszakából válogatott tizenhat alkotását mutatja be, egyedülálló alkalom arra, hogy a festő ritkán kiállított remekműveit a hazai közönség megismerhesse. A Magyar Nemzeti Galéria néhány kiemelkedő képe mellett a művek jelentős része, köztük Erzsébet anyakirályné, yorki hercegnéként megfestett portréja is, rangos európai magángyűjteményekből érkezett.

Szeretettel várnak mindenkit!
 

Kövessen minket a Facebookon is!